Japanske byer står under vand - 100.000 er evakueret

Uvejr fortsætter i Japan, hvor tusindvis af redningsfolk støttet af helikoptere forsøger at hjælpe nødstedte

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Følg Krig & katastrofer

Tusindvis af redningsarbejdere i Japan arbejder på højtryk fredag efter nogle af de værste oversvømmelser i 60 år.

Mudderskred og digebrud langs floder har tvunget 100.000 mennesker til at lade sig evakuere. Tre er meldt omkommet, og 26 savnes fortsat, heriblandt to otteårige børn, oplyser den japanske tv-station NHK.

25 af de savnede kommer fra byen Joso 45 kilometer nordøst for hovedstaden Tokyo. Her blev huse torsdag revet løs fra deres fundamenter og taget med af vandmasserne.

En 63-årig kvinde mistede livet, da et mudderskred knuste hendes hus, og en anden døde, da hendes bil blev revet med af vandmasserne.

Joso med 65.000 indbyggere blev oversvømmet, efter at diger langs floden Kinugawa brød sammen.

Fredag var der mange helikoptere i luften over byen Osaki nord for Tokyo, efter at brunt, mudret vand fra floden Shibui har lagt rismarker og huse under vand. Redningsfolk bevæger sig rundt i gummibåde for at fragte byens beboere i sikkerhed.

Det er enorme regnmængder efter orkanen Etau, som har udløst oversvømmelserne, og kraftig regn fortsatte med at falde over det nordlige Japan fredag morgen.

- Vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at redde folk i nød så hurtigt som muligt, forsikrer premierminister Shinzo Abe.

Natten til fredag var der indsat 51 helikoptere og næsten 6000 redningsarbejdere for at hjælpe folk væk fra hustage, hvor de havde søgt tilflugt fra de brusende vandmasser.

Bilfabrikken Toyota meddelte fredag morgen, at det på grund af oversvømmelserne midlertidigt havde suspenderet produktionen på tre fabrikker i det nordøstlige Japan.

Nogle dele af Japan har på to døgn fået dobbelt så meget regn, som der plejer at falde i hele september.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind