'Jeg tog min kone og mine børn i mine arme - men de var alle døde'

Abdullah Kurdi, der mistede sin treårige søn Aylan i tragisk drukneulykke onsdag, står nu frem og fortæller om de desperate minutter, hvor han mistede sin kone og to sønner

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Billedet af treårige Aylan, der ligger død på stranden i Bodrum i Tyrkiet, har rystet hele verden.

Han var en af 12 personer, der mistede livet, da to både med flygtninge sank ud for den tyrkiske kyst onsdag morgen.

Sammen med sin familie havde han sat sejlene mod et liv i Vesten på flugt fra krigen i Syrien.

Nu er han så blevet et symbol på de mange tusinder af flygtninge, der har mistet livet på faldefærdige både i Middelhavet.

Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: AP/ Privat) Krig & katastrofer - 3. sep. 2015 - kl. 17:00 Fire anholdt efter treårigs druknedød i Tyrkiet

Aylans far, Abdullah Kurdi, var en af de få overlevende, og han står nu frem og fortæller om det grufulde øjeblik, hvor han med gru i øjnene kunne se, at hans kone og to børn blev revet fra ham og kastet ned i det vilde hav.

- Jeg holdt fast i min kones hånd, mens mine drenge gled igennem mine hænder. Vi forsøgte at klamre os til båden, men vi kunne mærke, at den mistede luft. Det var mørkt og alle skreg, siger Abdullah Kurdi til det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Krig & katastrofer - 3. sep. 2015 - kl. 05:34 Desperat nødhjælpschef viser brutale fotos: Vågn op Europa!

Bølgerne var så høje
Torsdag eftermiddag var Abdullah Kurdi mødt op foran lighuset i den tyrkiske by Mugla, hvor han sagde et sidste farvel til sin familie, mens tårerne strømmede ned af kinderne. Over for verdenspressen tænkte han tilbage på det øjeblik, hvor hans liv blev flået i stykker.

- Bølgerne var så høje, og båden tippede. Jeg tog min kone og mine børn i mine arme, og så gik det op for mig, at de alle var døde.

- Nu vil jeg bare se mine børn for sidste gang og blive med dem for evigt, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: AP/ Privat) Samfund - 3. sep. 2015 - kl. 10:44 Strandtragedie: Dette var familiens drøm

Drømmen var Canada
Det canadiske medie Ottawa Citizen talte torsdag morgen med Abdullahs Kurdis søster Teema, der forklarede, at familien drømte om at komme til Canada.

Der var dog et problem. Familien var flygtet fra Syrien til Tyrkiet uden deres pas og kunne derfor ikke få udrejsevisum.

- Jeg forsøgte at betale for deres rejse ud af Tyrkiet, men vi kunne ikke få dem ud af landet. Det var derfor, at de besluttede sig for at sejle, siger Teema Kurdi..

Familien siger, at Abdullahs eneste ønske nu er at rejse tilbage til Kobane for at begrave sin familie og selv blive begravet ved siden af dem.

Fire anholdt
De tyrkiske myndigheder har anholdt fire formodede menneskesmuglere, der er mistænkt for at stå bag tragedien.

Det skriver nyhedsbureauet Dogan News ifølge BBC,

De fire anholdte er syrere i alderen 30 til 41 år og er sigtet for at være skyld i 'mere end en persons død' og menneskesmugling, skriver bureauet.

De skal for retten i løbet af torsdag.

1 af 4 Abdullah Kurdi mistede sine to drenge og sin kone i bådtragedien. (Foto: AP)
2 af 4 En tyrkisk soldat fjerner liget af treårige Aylan (Foto: AP)
3 af 4 Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: Privat)
4 af 4 (Foto: AP)