Journalist: Germanwings har ry for at være sikkert flyselskab

Der kan ikke sættes en finger på sikkerheden hos Germanwings, vurderer flyjournalist efter flystyrt i Alperne

Fly nummer 4U9525 nåede aldrig at lande i Düsseldorf. OBS: Ingen af flyene i videoen er det styrtede. (Foto: AP/privat)

Der er endnu ikke overblik over, hvad der har fået et fly fra tyske Germanwings til at styrte ned i Alperne. Men selskabets almindelige sikkerhed kan ikke klandres.

Det vurderer journalist Henrik Baumgarten fra branchemediet standby.dk.

- Jeg har aldrig fløjet med dem (Germanwings, red.), men selskabet hører under Lufthansa, og Lufthansa har så godt et ry og renommé, så der ikke er noget at komme efter der, siger han.

Se også: Udenrigsministeriet: Vi undersøger om der er danskere om bord

Det tyske passagerfly styrtede under en flyvning fra Barcelona til Düsseldorff. Der var 148 om bord i flyet: To piloter, fire besætningsmedlemmer og 142 passagerer.

- Det er alt for tidligt at spekulere i, hvad der kan være sket. Vi skal vide noget om forholdene, og hvad det har været for vejrforhold, som de er fløjet under, siger Henrik Baumgarten.

Hjerteskærende scener udspiller sig i lufthavnen i Barcelona, hvorfra flyet lettede tirsdag formiddag. (Foto: AP) 112 - 24. mar. 2015 - kl. 11:44 Airbus-fly styrtet ned i Alperne: 150 personer frygtes dræbt

De franske myndigheder skal have bekræftet, at piloten om bord på flyet nåede at slå alarm, inden flyet styrtede ned. Derudover bekræfter det franske indenrigsministerium, at der er fundet vragrester efter flyet.

Det efterfølgende arbejde kommer til at handle om at finde den 'sorte boks', der har været med på flyet, da den kan give fingerpeg om, hvad der er årsagen til styrtet.

- Der er faktisk to bokse, som er orange, så de er nemmere at se. Den ene optager samtalen ude i cockpittet, mens den anden indsamler tusindvis af informationer om flyets højde, benzinforbrug, flyets hastighed og så videre.

- Det er altid en meget stor hjælp, når man får fingre i den slags oplysninger, siger Henrik Baumgarten.

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Live Blog Flystyrt i Alperne
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere