Kæmpe skibs-tragedie: 500 frygtes druknet i Middelhavet

Overlevende fortæller ifølge FN, at et overfyldt skib kæntrede og sank, da flere migranter skulle om bord

500 afrikanske migranter frygtes druknet i Middelhavet ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Migranter, der blev samlet op af et forbipasserende handelsskib i lørdags, har fortalt UNHCR, at mange mennesker druknede, da menneskesmuglere forsøgte at flytte migranterne over på et i forvejen overfyldt skib.

- De overlevende fortæller, at de var en del af en gruppe på 100 til 200 personer, som i sidste uge sejlede ud på en cirka 30 meter lang båd fra et sted i nærheden af Tobruk i Libyen, rapporterer UNHCR.

- Efter at have sejlet i adskillige timer forsøgte menneskesmuglerne at få migranterne over på et større skib, som var overfyldt med flere hundrede mennesker.

Det førte ifølge de overlevende til, at skibet kæntrede og sank, og derfor frygtes det nu, at op imod 500 mennesker har mistet livet som følge af tragedien.

41 overlevende - 37 mænd, tre kvinder og et barn - formodes at have drevet rundt i op til tre dage, inden de blev reddet og bragt til den græske by Kalamata på halvøen Peloponnes i det sydlige Grækenland.

Af de overlevende migranter er 23 fra Somalia, 11 fra Etiopien, seks fra Egypten og en enkelt fra Sudan, fortæller UNHCR.