Kairo: To politibetjente dræbt i attentat

Det er uvist, om drab er motiveret af fængselsdom til eks-præsident Mohammed Mursi

Politiet i Kairo har mistet to kolleger. (Foto: AP)
Politiet i Kairo har mistet to kolleger. (Foto: AP)

To egyptiske politifolk er blevet dræbt af skud i hovedstaden Kairo tirsdag aften, oplyser landets indenrigsministerium.

- To uidentificerede, bevæbnede mænd begyndte at skyde mod en bil i distriktet Ain Shams i Kairo, hvor oberst Wael Tahoon var passager på vej på arbejde. Det resulterede i hans død, og en politielev, der kørte bilen, mistede også livet, siger en talsmand fra ministeriet.

Tidligere havde den statslige avis Al-Ahram skrevet, at de to mænd ikke var dræbt af skud, men i et bombeangreb.

Det er uvist, om drabene hænger sammen med, at landets tidligere præsident Mohammed Mursi tirsdag blev idømt 20 års fængsel for sin rolle i forbindelse med demonstranters død i 2012. Ingen har taget ansvar for politidrabene.

12 ledere fra Det Muslimske Broderskab, deriblandt Mohamed El-Beltagy og Essam El-Erian, blev også idømt lange fængselsstraffe på op til 20 år.

Mursi har sin base i Det Muslimske Broderskab, og bevægelsen har opfordret til protestdemonstrationer mod dommene.

Egypten er ramt af uroligheder, der primært udspiller sig på den nordlige del af Sinai-halvøen. Siden Mursi blev afsat som præsident i midten af 2013, er hundredvis af soldater og politifolk blevet dræbt i landet.

En militant gruppe, der kalder sig Sinai-provinsen og har svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, har tidligere taget ansvaret for sådanne angreb, men gruppen fokuserer primært sine angreb på Sinai-halvøen.

Andre grupper har tidligere udført angreb i Kairo og andre storbyer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere