Kejsers fødselsdag afblæst af coronafrygt

Den japanske kejser Naruhito skal ikke nyde noget af risikoen for coronavirus

Hvad er det dér coronavirus egentlig? Afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra Statens Serum Institut forklarer. Video/redigering: UW Medicin, Reuters/Kristian Hansen

Kejser Naruhito fylder 60 søndag, men planerne om den store fejring er blevet aflyst.

Det skriver CNN.

Der var ellers udsigt til en offentlig fejring af den japanske kejser, men grundet frygten for smitte med coronavirus i en stor folkemængde, kommer det ikke til at ske.

Kejser Naruhito og kejserinde Masako under fejringen af nytåret i Tokyo. Foto: Kim Kyung-Hoon/itzau Scanpix
Kejser Naruhito og kejserinde Masako under fejringen af nytåret i Tokyo. Foto: Kim Kyung-Hoon/itzau Scanpix
 

I Japan er der indtil videre 414 bekræftede tilfælde af coronavirus, hvoraf 357 af dem har relation til skibet Diamond Princess.

Kejser Naruhito overtog tronen sidste år fra sin far, der dengang abdicerede.

Mange i Hongkong køber toiletpapir og andre dagligvarer i stor stil i frygt for coronavirussen. Foto: Philip Fong/Ritzau Scanpix Krimi Coronapanik: Bevæbnet bande stjæler toiletruller i hundredvis

Kræver fortsat liv
Samtidigt har coronavirussen søndag krævet yderligere 100 liv i Hubei-provinsen, hvor virussen har sit epicenter.

Det oplyser provinsens sundhedskommission i sin daglige opdatering mandag morgen lokal tid. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det samlede antal dødsfald i provinsen stiger dermed til 1696 personer, siden virusset brød ud i midten af december og krævede sit første liv i januar.

I alt er 58.182 personer smittet i provinsen med 1933 nye tilfælde de seneste 24 timer.

Dermed er antallet af nye tilfælde steget med næsten fem procent i forhold til døgnet før. Til gengæld er antallet af dødsfald faldet i forhold til lørdag, hvor 139 omkom.

Det samlede antal døde af coronavirusset for hele fastlands-Kina er nu oppe på 1770 personer med fem nye dødsfald uden for Hubei-provinsen i Kina søndag.