Kijev: Russiske kampvogne ruller ind over grænsen

Rusland har mandag forsynet ukrainske oprørere med militært udstyr, siger Ukraines premierminister.

Den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, langer på ny hårdt ud efter Ruslands indblanding i krisen i Ukraine ved at beskylde russerne for at have transporteret militære styrker og krigsudstyr over grænsen til oprørsgrupperne i den østlige del af Ukraine.

De nye forsyninger skal ifølge Jatsenjuk have krydset grænsen mandag, skriver CNN.

- Jeg har netop talt med sekretæren for det nationale forsvar- og sikkerhedsråd. Ukrainske militære efterretninger bekræfter det faktum, at militære tropper og udstyr er blevet transporteret fra Rusland til Ukraine, siger premierministeren ifølge CNN til det statslige nyhedsbureau i Ukraine.

- Kampvogne, raket- og missilsystemer, kommunikationsudstyr til efterretninger sælges ikke på de lokale gademarkeder i Donetsk. Kun den russiske hær og vores forsvarsministerium er i besiddelse af den slags, tilføjer han.

Olga Lappo, der er talskvinde for premierministeren, bekræfter over for CNN, at Jatsenjuks udtalelser er korrekt citeret.

Rusland har ikke kommenteret beskyldningen, der kommer, netop som EU's udenrigsministre på et møde i Bruxelles mandag har slået fast, at der ikke vil blive rykket ved EU's sanktioner mod Rusland, så længe russerne ikke lever op til fredsaftalen, der blev indgået sidste år i Minsk.

Aftalen handler blandt andet om våbenhvile og russisk respekt for grænserne i Østukraine.

De seneste dage har flere kampe mellem ukrainsk militær og prorussiske oprørere i det østlige Ukraine udspillet sig.

Mandag ramte en granat et hospital i byen Donetsk. Mindst seks personer blev såret, mens hospitalsbygningens facade blev beskadiget, og vinduer blev blæst ud, skriver AFP.

Angrebet skete samtidig med, at prorussiske separatister og regeringsstyrker kæmpede om stillinger ved lufthavnen i Donetsk.

Ukraines militær påstår, at omkring 700 russiske soldater skal have krydset grænsen til Ukraine mandag for at hjælpe de prorussiske separatister.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde søndag, at den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har afvist en fredsplan som den russiske leder fremlagde i sidste uge.

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.