Annonce:
Annonce:

Kilder: USA lukker ambassade i Yemen

USA lukker ambassaden i Yemen, hvor en oprørsgruppe har taget kontrollen i hovedstaden, siger ansatte

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Medarbejderne på den amerikanske ambassade i Yemen har i de seneste dage forladt hovedstaden Sanaa, og ambassaden har bortskaffet vigtige dokumenter og våben, fortæller ansatte på ambassaden til nyhedsbureauet Reuters.

De siger, at det er hensigten, at ambassaden lukker onsdag.

En embedsmand i Washington bekræfter oplysningen over for Reuters, mens det amerikanske udenrigsministerium ikke har nogen kommentarer.

De ansatte siger, at ambassadøren har oplyst, at Washington vil bede den tyrkiske eller algeriske ambassade i Yemen om at varetage amerikanske interesser, mens ambassaden er lukket.

Ansatte ved de britiske, franske og tyske ambassader i Yemen siger ligeledes, at deres missioner har bortskaffet dokumenter og våben, og at de lokale ansatte er sendt hjem med to måneders løn. Men der var ikke umiddelbart nogen oplysninger om, at ambassaderne var ved at lukke.

I forvejen har den amerikanske ambassade begrænset antallet af ansatte, efter shiamuslimske oprørere fra Houthi-bevægelsen indtog præsidentpaladset. Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans regering gik efterfølgende af.

Søndag skrev den amerikanske ambassade på sin hjemmeside, at alle konsulære tjenester indtil videre er indstillet på grund af sikkerhedssituationen i landet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: