Kim Jong-un ligeglad med FN: Affyrer nye missiler

Styret i Nordkorea har angiveligt skudt flere missiler ud over havet, få timer efter at FN har indført nye sanktioner mod landet som straf for atom-prøvespræningen i januar

Se seneste opdatering her

Nordkoreas leder Kim Jong-un lader sig ikke sådan lige skræmme af FN og sanktioner mod landet.

Kun et halvt døgn efter at FN indførte nye, skærpede sanktioner mod Nordkorea og dets ustyrlige leder, har militæret angiveligt affyret flere kortrækkende missiler, der er landet i Det Japanske Hav.

Det hævder det sydkoreanske forsvarsministerium ifølge det nationale nyhedsbureau Yonhap, skriver Reuters.

Sydkoreas militær undersøger, om projektilerne, der er blevet affyret, reelt er kortrækkende missiler eller er artilleri.

- Det sydkoreanske militær overvåger, om der kommer yderligere bevægelser fra nord, siger talsmand Moon Sang-gyun fra Sydkoreas militær ifølge AFP.

Atomprøvesprængning
Affyringen af missilerne sker kun cirka et halvt døgn efter at FN's Sikkerhedsråd onsdag vedtog en resolution, der udvider de internationale sanktioner mod Nordkorea.

De nye sanktioner er et svar på Nordkorea atomprøvesprængning 6. januar, som var den fjerde af slagsen i det lukkede land.

USA's præsident, Barack Obama, sagde onsdag, at vedtagelsen sender en klar besked til styret i Nordkorea hovedstad, Pyongyang.

- I dag har det internationale samfund talt med én stemme og sender en enkel besked til Pyongyang. Nordkorea skal gå væk fra disse farlige programmer og vælge en bedre vej for dets folk, sagde han.

Samme toner lød torsdag fra Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, der lige nåede at udtale sig, før meldingen om den nordkoreanske missilaffyring kom.

Kim er tavs
- De nye tiltag er et stærk signal fra det internationale samfund, der ønsker fred på den koreanske halvø såvel som i verden, sagde hun.

Kina, der regnes som Nordkoreas eneste allierede, stemte også for sanktionerne i FN's Sikkerhedsråd.

Der er fortsat ingen meldinger fra styret i Nordkorea til påstanden om, at dets militær har affyret flere missiler ud over havet.

Dermed er det også uvist, om den mulige affyring skal ses som en direkte reaktion på de udvidede sanktioner mod det fattige land.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere