Kommandant: Russiske fly bomber CIA-støttede oprørere

20 raketter affyres af russiske fly mod oprørslejr i Syrien, som USA angiveligt i al hemmelighed støtter

To russiske flyangreb i Syrien torsdag har ramt en træningslejr, som drives af en oprørsgruppe, der støttes af den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

Det oplyser oprørernes kommandant, Hassan Haj Ali.

Det drejer sig om oprørsgruppen Liwa Suqour al-Jabal. Ali siger, at oprørslejren i provinsen Idlib i det nordvestlige Syrien blev ramt af cirka 20 raketter under to angrebsbølger.

En officer i det russiske luftvåben siger til det russiske nyhedsbureau RIA, at de russiske analyser af data fra angrebene i Syrien viser, at de russiske fly kun har ramt Islamisk Stats (IS) stillinger.

Rusland indledte onsdag efter eget udsagn flyangreb mod "terrorister" og Islamisk Stats stillinger, og udenrigsminister Sergej Lavrov gentager torsdag på et pressemøde i New York, at Rusland bekæmper "Islamisk Stat og andre terrorgrupper".

Men der var fra start meldinger fra vestlige regeringer og den syriske opposition om, at også oprørere, der er modstandere af både Islamisk Stat og Syriens præsident, Bashar al-Assad, var mål for de russiske operationer.

Til avisen Wall Street Journal siger kilder, at de russiske fly onsdag angreb et område med oprørere, som CIA i al hemmelighed har forsynet med penge og våben til at bekæmpe Assad-styret og de radikale islamister.

Den libanesiske tv-station al-Mayadeen rapporterer, at russiske fly torsdag har bombet en flybase og andre mål i IS-kontrollerede provins Raqqa i det nordøstlige Syrien.