Konvoj med turister angrebet i det vestlige Afghanistan

Mindst seks personer blev såret, da Taliban angreb konvoj i det vestlige Afghanistan ved et bagholdsangreb

Følg Krig & katastrofer

I Afghanistan angreb militante torsdag en gruppe udenlandske turister, som blev eskorteret af den afghanske hær, siger embedsmænd. En talsmand for militæret siger, at mindst seks personer blev såret.

- Konvojen blev udsat for et bagholdsangreb fra Taliban i Chesht-e-Sharif distriktet. Turisterne var på vej til Herat fra provinserne Bamiyan og Ghor, siger Jilani Farhad, som er talsmand for Herats guvernør.

Turisternes nationaliteter er ikke umiddelbart kendt. Taliban har ikke officielt taget skylden for angrebet.

Militærets talsmand, Najibullah Najibi, siger, at mindst fem udenlandske turister og deres afghanske chauffør blev såret ved angrebet.

Angrebet sker på et tidspunkt, hvor Taliban traditionelt intensiverer deres sommeroffensiv, efter at der har været nedsat aktivitet i kampene i fastemåneden ramadan, som sluttede tidligt i juli.

Landeveje, der løber gennem Afghanistans oprørsområder er i stigende grad blevet farlige at benytte, da Taliban og andre væbnede grupper ofte kidnapper og dræber.

Det afghanske militær er hele tiden optaget af den overordnede strategi i kampen mod Taliban. Denne strategi er at forhindre oprørerne i at vinde permanent kontrol over et større område, store veje eller en storby.

Talibanerne flytter rundt og tvinger hele tiden regeringsstyrkerne til at strække sig ud over hele landet, og dette skaber problemer, da det tager lang tid for hæren at komme fra det ene punkt til det andet.

Iagttagere har kaldt den aktuelle udvikling en "udmattelseskrig", hvor det er håbet, at Taliban vil begynde at forhandle, når de ser, at de ikke kan vinde større sejre.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind