Kraftigt jordskælv rammer Sydøstasien

Et jordskælv, der er målt til mindst 6,9 på richterskalaen, har ramt Myanmar

Indbyggere i den indiske by Kolkata løb ud af deres hjem, da de kunne mærke rystelserne fra jordskælvet. (Foto: AP)
Indbyggere i den indiske by Kolkata løb ud af deres hjem, da de kunne mærke rystelserne fra jordskælvet. (Foto: AP)

Befinder du dig i Mynmar og har du oplevet jordskælvet? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Et jordskælv, der ifølge US Geological Survey måler 6,9 på richterskalaen har ramt den vestlige del af det sydøstasiatiske land Myanmar.

Ifølge nyhedsbureauet AP er jordskælvet af Tysklands Videnscenter for Geologividenskab målt til 7,1 på skalaen.

Jordskælvet har ramt i et bjerg- og jungleområde knap 180 kilometer fra millionbyen Mandalay. Ifølge myndighederne er der dog ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne eller større ødelæggelser.

Et kraftigt jordskælv har ifølge US Geological Survey ramt det vestlige Myanmar. (Foto: Google Maps)
Et kraftigt jordskælv har ifølge US Geological Survey ramt det vestlige Myanmar. (Foto: Google Maps)
 

Ifølge US Geological Survey har jordskælvet ramt i 135 kilometers dybde, og rystelserne kunne ifølge AP mærkes i de indiske delstater Assam og Vestbengalen.

En AP-journalist befandt sig på et hospital i landets største by Yangon, da skælvet ramte, og han beretter, at man kunne mærke rystelserne i bygningen, så mange mennesker straks løb ud af bygningen og begyndte at ringe til deres pårørende.

Også et dansk vidne oplevede rystelserne i Yangon.

- Jeg kunne høre min dør og mine vinduer stå og klirre. Det har de ikke gjort før ved andre jordskælv, så det tydede på, at det var et kraftigt et, fortæller Kalika Bro-Jørgensen, der er journalist og kommunikationskonsulent, til Ritzau.

Hun fortæller, at hun befandt sig på syvende sal, da rystelserne startede.

- Først rystede det kun et kort øjeblik, men efter en pause kom rystelserne igen, denne gang voldsommere. Jeg talte sekunder og vil tro, at det varede omkring 30 sekunder, siger hun.

Ekstra Bladet følger sagen...

1 af 2 Et kraftigt jordskælv har ifølge US Geological Survey ramt det vestlige Myanmar. (Foto: Google Maps)
2 af 2 Indbyggere i den indiske by Kolkata løb ud af deres hjem, da de kunne mærke rystelserne fra jordskælvet. (Foto: AP)