Annonce:
Annonce:

Kristen hakket til døde ved nyt angreb i Bangladesh

Drab skete, få timer efter at en kvinde, der var gift med en højtstående officer, blev dræbt af ekstremister

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En kristen mand blev hakket til døde efter gudstjenesten søndag i Bangladesh af islamister, som ikke tolerer kristne eller andre religioner end deres egen. Islamisk Stat siger, at gerningsmændene er fra deres bevægelse.

Ifølge politiet dræbte uidentificerede mænd en 65-årig kristen købmand i landsbyen Bonpara. Landsbyen er hjem for et af de ældste kristne samfund i Bangladesh, hvor det store flertal er muslimer.

- Sunil Gomes blev hakket til døde i sin butik nær en kirke i Bonpara, siger Shafiqul Islam, som er vicepolitichef i Natore distriktet, hvor landsbyen ligger.

Drabet skete, få timer efter at en kvinde, der var gift med en højtstående officer, der kæmper mod terror, blev dræbt af formodede ekstremister fra en lokal gruppe.

I sidste måned blev en landsbylæge angrebet og hakket til døde af machete-svingende mænd, som også sårede en universitetslærer.

Lægen var på vej til en klinik, hvor han en gang om ugen tilbød gratis lægehjælp, da han blev slået ihjel. Politiet siger, at han var kendt for at have "progressive holdninger".

Tidligere i samme måned dræbte seks mænd to homoseksuelle aktivister.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for blandt andet drabet på den liberale universitetsprofessor Rezaul Karim Siddique. Han blev angrebet bagfra med macheter, da han var på vej til busstationen i byen Rajshahi.

I det seneste år er der sket mange angreb på ateistiske bloggere i Bangladesh, der har 160 millioner indbyggere. Ofrene har været akademikere, udenlandske nødhjælpsarbejdere og religiøse mindretal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: