Kristne pilgrimme dræbt i skudmassakre

Bevæbnede mænd åbnede ild mod en bus med kristne pilgrimme på vej mod et ørkenkloster

Følg Krig & katastrofer

Mindst syv er dræbt ved angreb på kristne i Egypten. Bevæbnede mænd åbnede ild mod to busser med pilgrimme på vej til et koptisk kloster i ørkenen syd for den egyptiske hovedstad Kairo. Mindst 14 er såret.

Islamisk Stat har i en erklæring på gruppens hjemmeside taget skylden for angrebet.

Gruppen har ikke på nogen måde fremlagt beviser for, at den var involveret i angrebet på pilgrimmene. De var på vej til klosteret Saint Samuel i Minya provinsen omkring 260 kilometer syd for Kairo.

Angrebet skete næsten nøjagtigt samme sted, hvor 28 kristne blev dræbt af militante muslimer i 2017.

Ved angrebet sidste år skød islamisterne ofrene, efter at de én for én havde nægtet at afsværge deres kristne tro.

Den koptiske kirke i Egypten menes at være grundlagt af apostlen Markus. De fleste kristne egyptere er koptere, men de udgør kun omkring ti procent af landets godt 90 millioner indbyggere.

De kristne har været udsat for en række blodige angreb siden den folkelige opstand i Egypten mod præsident Hosni Mubarak i 2011.

Islamisk Stat har tidligere stået bag angreb mod sikkerhedsstyrker i Sinai og langs Egyptens skrøbelige grænse til Libyen. Gruppen har også stået bag angreb i Kairo, men i de seneste år langt mindste hyppigt end tidligere.

Præsident Abdel-Fattah el-Sissi, der har gjort økonomi og sikkerhed til sine to vigtigste prioriteter som leder, skrev fredag på Twitter, at fredagens angreb har til formål at ryste 'landets solide sammenhængskraft'. Han svor også, at han vil optrappe kampen mod terrorisme.

Angrebet kaster skygger over et af præsidentens vigtige projekter - Verdens Ungdomsforum - der indledes lørdag i Sharm el-Sheikh ved Det Røde Hav. Her samler den 63-årige egyptiske leder tusindvis af unge for at diskutere fremtiden.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind