Kurdere indtager sidste IS-kontrollerede landsby

Tilbageværende IS-krigere har nu ikke mange steder at søge tilflugt, siger observatørgruppe

Den kurdiskledede milits Syriens Demokratiske Styrker (SDF) har erobret den sidste IS-kontrollerede landsby i Syrien. Det siger observatører.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Sohr, siger, at tilbageværende IS-krigere nu må søge tilflugt. Det sker på spredte bosteder mellem overrislede marker og frugtplantager på nordbredden i floddalen Eufrat.

Med indtagelsen af landsbyen Baghouz har de få tilbageværende IS-krigere ikke mange steder at søge tilflugt, siger observatørgruppen.

- Eftersøgningsaktioner fortsætter i Baghouz for at finde eventuelle tilbageværende IS-krigere, siger Rami Abdelrahman, som leder den britisk baserede observatørgruppe. Den henter informationer fra mange forskellige netværk i Syrien om dræbte og sårede.

Han siger, at SDF nu vil rette fokus mod bebyggelser rundt om landsbyen.

Omkring 4900 personer, de fleste af dem kvinder og børn, er flygtet fra området i den seneste tid. Blandt dem var der 470 IS-medlemmer, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

I de seneste uger har SDF erobret byen Hajin og landsbyerne Sousa og Al-Shaafa.

Omkring 27.000 personer har forladt tidligere IS-kontrollerede områder siden december - deriblandt 1800 medlemmer af IS, siger eksilgruppen.

Islamisk Stat havde tidligere kontrol over store dele af både Irak og Syrien. Den ekstremistiske gruppe tog kontrol over cirka en tredjedel af Irak i 2014 - blandt andet storbyen Mosul.

Det vides ikke, hvor den øverste IS-leder, Abu Bakr al-Baghdadi, opholder sig.