Kurdere trænger Islamisk Stat ud af Kobani

200 civile har mistet livet under Islamisk Stats angreb på den kurdisk-syriske by, siger overvågningsgruppe

Kurdiske styrker kontrollerer atter den syriske grænseby Kobani, efter de har fordrevet angribere fra Islamisk Stat (IS).

Det bekræfter en talsmand for den kurdiske milits YPG.

Han siger, at flere end 60 islamister er dræbt under kampene lørdag, som sendte IS' styrker på flugt.

- De militante islamister forsvandt mod nord i retning af den tyrkiske grænse, siger han.

- Der er stadig oprydningsoperationer i nogle nabolag, hvor de kunne have gemt sig. Men byen er stille nu, fortæller talsmanden.

Islamisk Stat angreb to dage tidligere Kobani med en stor styrke og trængte ind i flere bydele.

Under angrebet er cirka 200 civile og i Kobani og områderne omkring byen blevet dræbt, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret om krigens udvikling.

Kobani, der er en overvejende kurdisk by, ligger få kilometer fra grænsen til Tyrkiet.

YPG beskrev allerede to dage tidligere IS's angreb på Kobani som en "selvmordsmission"

Kobani var sidste år en af de største slagmarker i kampen mod IS. Efter flere måneders belejring lykkedes det dengang YPG-militsen at drive islamisterne på flugt godt hjulpet af det amerikanske luftvåben og fly fra arabiske lande, der indgår i kampen mod IS.

Lidt længere mod øst ved grænsen til Irak stormede den syriske hær lørdag IS's stillinger ved byen Hasaka, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Som i Kobani sker det to dage efter, at IS angreb byen.

Hasaka er en strategisk vigtig by. Den befinder sig mellem områder kontrolleret af IS i Syrien og Irak og leder op til den tyrkiske grænse.

/ritzau/Reuters