Kvinde suget ud af fly og dræbt: Nu afslører de, hvad der gik galt

43-årige Jennifer Riordan mistede livet, da hun blev suget ud af et fly i april. Nu afslører myndighederne, hvad der gik galt

Følg Krig & katastrofer

En nærmest utænkelig ulykke kostede 17. april Jennifer Riordan livet.

Den amerikanske kvinde var på vej hjem til Dallas med et fly fra Southwest Airlines, da det pludselig gik galt. Vinduet ved siden af kvinden gik itu, og kvinden blev suget halvvejs ud af den flyvende maskine.

Men hvordan kan det overhovedet ske?

Det Nationale Transportsikkerhedsråd har netop offentliggjort en rapport, hvor de beskriver forløbet, og her fremgår det, hvordan dele af motoren eksploderede i knap 10 kilometers højde.

- Der opstod en fejl i motorens turbo-fan, hvilket resulterede i problemer med motorens såkaldte motorskjold. Fragmenter fra skjoldet løsrev sig, og de ramte skroget, lyder det i rapporten, der også konkluderer, at der aldrig har været noteret fejl med blæserne på Boeing 373's mere en 32.000 flyvninger siden 2012.

På ulykkelig vis ramte fragmentet direkte ind i vinduet, og det betød, at Jennifer Riordan blev suget ud. I mellemtiden formåede de to piloter at nødlande i Philadelphia.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er et billede af det fragment, der ramte vinduet. Foto: NTSB
Her er et billede af det fragment, der ramte vinduet. Foto: NTSB
 

Forsøgte at hive hende ind
De andre passagerer forsøgte at hive hende ind i flyet igen, men da hun ankom til hospitalet, måtte lægen konstatere, at hendes liv ikke stod til at redde.

Efterfølgende har Jennifer Riordans mand talt med flere medier og fortalt om den store sorg.

- Jeg kunne læse, at en passager var sendt på hospitalet, og jeg tænkte 'rolig, hele flyet styrtede i det mindste ikke ned. Hun kan ikke være alvorligt kvæstet, hun er bare på hospitalet. Jeg kan komme derud og holde hende i hånden og fortælle, at jeg elsker hende.'

- Jeg var i komplet fornægtelse... Det er jeg stadig, siger han til ABC News.

Næste tanke handlede om parrets to børn.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

'Mor kommer ikke hjem igen'
Michael Riordan var i vildrede efter sin kones død. Parrets to børn skulle have at vide, hvad der var sket med deres mor.

- Hvordan siger man til sine børn, at deres mor ikke kommer hjem igen?

Planen var, at Michael og Jennifer skulle mødes til deres søns baseballkamp, når hun kom hjem fra sin forretningsrejse. I stedet kørte Michael hen til børnenes skole og trak dem til side.

- Jeg holdt deres små hænder, satte mig på hug og sagde: Drenge, mor kommer ikke hjem igen, siger han til ABC News.

Jennifer Riordans dødsulykke er det første dødsfald på et fly i USA i ni år.

Hyldet af Trump
Tirsdag aften dansk tid tog Donald Trump imod besætningen og flere passagerer på Southwest Airlines-maskinen i Det Hvide Hus, og han havde kun rosende ord med sig.

Trump sagde til sine gæster, at de udviste 'stor karakter', 'enormt mod' og 'alle taler om det', som præsidenten oplyste dem om.

Der var fem besætningsmedlemmer og fem passagerer på besøg i Det Hvide Hus for at blive hyldet for deres indsats, da det den 17. april gik galt i 30.000 fods højde under en flyvning mellem New York og Dallas.

Federal Aviation Administration har som følge af ulykken meldt ud, at de i den nærmeste fremtid vil undersøge en række Boeing 737 for at udelukke, at der skulle være noget galt med modellens turbo-fan.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+