Læger uden Grænser: 16 ansatte dræbt ved amerikansk bombeangreb

Dødstallet er oppe på 16, efter at Læger uden Grænsers hospital blev ramt af bomber i Kunduz i Afghanistan

Læger uden Grænsers hospital blev ramt af bomber i Kunduz i Afghanistan (video: AP)

Mindst 16 ansatte fra Læger uden Grænser er dræbt ved det bombeangreb, der natten til lørdag ramte organisationens hospital i Kunduz i det nordøstlige Afghanistan.

Yderligere 37 er alvorligt såret, oplyser Christiane Winje, der er talskvinde for Læger uden Grænser, på et pressemøde i Berlin. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

En unavngiven læge fra Læger uden Grænser siger til den britiske avis The Guardian, at der er mindst 20 dræbte. Blandt dem er angiveligt otte sygeplejersker, tre læger, seks sikkerhedsvagter, to rengøringsmedarbejdere og en farmaceut.

Disse oplysninger er ikke officielt bekræftet.

- Der er stadig mange savnede blandt patienter og ansatte. Antallet af ofre stiger fortsat, skrev Læger uden Grænser tidligere i en pressemeddelelse.

Da bomberne faldt, befandt omkring 80 af organisationens ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte, og skæbnen er fortsat uvis for en del af dem. Ingen danskere er udsendt til Kunduz.

Læger uden Grænser fordømmer angrebet og understreger i en pressemeddelelse, at parter i konflikten i Afghanistan var informeret om, hvor hospitalet og andre af organisationens bygninger i området lå. GPS-koordinater var meldt ud, lyder det.

- Som det er tilfældet i alle konfliktzoner, hvor vi arbejder, er den præcise beliggenhed af vores faciliteter angivet til alle parter under adskillige lejligheder i de seneste måneder. Senest blev koordinaterne givet den 29. september.

- Angrebene fortsatte i over 30 minutter efter, at repræsentanter for det amerikanske og afghanske militær var informeret. Vi ønsker straks at få klarhed over, hvad der præcist skete, og hvordan denne forfærdelige begivenhed kunne ske, lyder det.

Den seneste uge har afghanske regeringsstyrker og internationale specialstyrker kæmpet mod Taliban i Kunduz.

Det afghanske præsidentkontor oplyser, at chefen for de amerikanskledede styrker i Afghanistan, general John Campbell, har undskyldt bombardementet over for den afghanske præsident, Ashraf Ghani.

En talskvinde for den internationale koalition kunne ikke umiddelbart bekræfte, at general Campbell har talt med Ghani, men siger til Reuters, at hun vil undersøge sagen.

De hårdest sårede efter angrebet bliver overført til et hospital i Puli Khumri, som ligger to timers kørsel væk.

Ud over hospitalet i Kunduz har Læger uden Grænser også et hus til pårørende, kontor og en ambulant afdeling i Chardara i det nordvestlige Kunduz.