Annonce:
Annonce:

Læger Uden Grænser-hospital ramt: Mange dræbte i bombeangreb

Flere missiler ramte et hospital, der er støttet af Læger Uden Grænser

Foto: Læger Uden Grænser
Foto: Læger Uden Grænser
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Et Læger Uden Grænser-støttet hospital i Azaz i det nordlige Syrien er blevet ramt under et bombeangreb mandag morgen.

Iføge nyhedsbureauet Reuters døde mindst 14, da et missil ramte et hospital. Nyhedsbureauet AP citerer oppositions-aktivisten Yahya al-Sobeih, for at sige over en telefon, at fem personer er dræbt nær klinikken, mens 'alle medlemmer af det medicinske hold indenfor menes at være døde'. Det er dog ikke bekræftet fra officiel hold.

Læger Uden Grænser (MSF) skriver, at hospitalet blev ramt af fire missiler i to serier af mindst to angreb med få minutters mellemrum. Mindst otte medarbejdere er pt. savnet.

Klinikken ser sådan ud efter angrebet. Foto: Læger Uden Grænser
Klinikken ser sådan ud efter angrebet. Foto: Læger Uden Grænser

-  Dette lader til at være et bevidst angreb på en sundheds-struktur, og vi fordømmer dette angreb i de stærkest mulige vendinger, siger Massimiliano Rebaudengo, MSF's missionschef, i en pressemeddelese.

Annonce:

- Ødelæggelsen af hospitalet efterlader den lokale befolkning på omkring 40.000 mennesker uden adgang til lægehjælp i en aktiv konliktzone, siger han.

Hospitalet, som Læger uden Grænser har støttet siden september 2015, herunder med medicinske forsyninger og driftsomkostninger, havde 30 senge, 54 medarbejdere, to operationsstuer, en ambulant afdeling og en skadestue.

Ifølge AP siger det britisk baserede  Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at det var russiske fly, der står bag angrebet. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Tidligere på måneden blev et Læger Uden Grænser-støttet hospital i det sydlige Syrien ramt af et luftangreb. Her blev tre personer dræbt, mens mindst seks personer blev kvæstet. Heriblandt en sygeplejerske.

Det fik Læger Uden Grænser til at udsende en pressemeddelelse, hvor de opfordrede alle parter af konflikten til respekt.

Annonce:

- Set i lyset af denne hændelse, gentager MSF sin opfordring til, at alle parter i konflikten respekterer beskyttelsen af civile liv og sundhedsfaciliteter. MSF gentager, at de gentagne angreb på medicinske faciliteter i den igangværende konflikt er en åbenlys overtrædelse af internationale love, skriver de.

Opdateres....

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: