Landsbyboere og turister trodser vulkansk farezone på Bali

Lokale beboere og spændingssøgende turister ignorerer myndighedernes farezone rundt om vulkanen Agung på Bali

Foto: AP
Foto: AP
Følg Krig & katastrofer

Tusindvis af landsbyboere, der normalvis lever ved foden af vulkanen Agung på den indonesiske ferieø Bali, er de seneste dage flygtet fra den truende kæmpe, der i næsten en uge har udspyet vulkansk aske.

Trods frygt for et voldsomt udbrud er flere af disse beboere nu begyndt at snige sig tilbage til deres hjem i farezonen.

I en radius af ti kilometer fra Agung er der ellers fyldt med vejskilte, der advarer om "vulkansk farezone" og "ingen adgang".

En af de tilbagevendte er kyllingeavleren Wayan Kompyang, som er far til ni. For ham var der intet valg - hans levebrød afhænger af hans tilstedeværelse i landsbyen.

- Jeg bliver ved med at vende tilbage for at se til mine kyllinger og fodre dem, siger Wayan Kompyang, som bor i en landsby mindre end otte kilometer fra vulkanens krater.

Går Agung i udbrud, vil så mange som 100.000 mennesker ifølge indonesiske katastrofemyndigheder blive tvunget til at forlade deres hjem.

Ifølge myndighederne er det ikke kun lokale, der med vilje trodser forbuddet mod at befinde sig tæt på vulkanen. Det gør spændingssøgende turister også.

- Vi vil bare gerne se det, siger den franske turist Anna Mangler, som blev stoppet af politiet, da hun forsøgte at komme ind på det afspærrede område.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind