Libanon: Tre dræbt ved ransagning af hus

Formodet islamist udløste en selvmordsbombe, da sikkerhedsstyrkerne foretog razzia i hans hus

Mindst tre mennesker blev lørdag dræbt i det nordlige Libanon i forbindelse med sikkerhedsstyrkernes ransagning af et hus, der tilhører en formodet militant islamist. Den ene af de dræbte var den formodede islamist, som sprængte sig selv i luften, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Sikkerhedsstyrkerne har gennemført en lang række husundersøgelser i Libanon i den seneste tid, efter to selvmordsbomber i sidste måned dræbte 44 mennesker i et travlt forretnings- og boligkvarter i Beirut. Islamisk Stat har sagt, at de stod bag bombeangrebene.

Lørdagens razzia fandt sted i byen Deir Ammar nordøst for Tripoli. Eksplosionen dræbte moren til den mistænkte samt hans kone og ham selv, mens 10 andre personer - deraf fire sikkerhedsfolk - blev såret, siger kilder i sikkerhedsstyrkerne.

Den mistænkte, der udløste en selvmordsbombe hed Mohammed Hamzeh og havde svoret troskab til Islamisk Stat, siger kilderne.

En domstol i Libanon indledte i sidste uge retssager mod 26 personer fra Islamisk Stat - 23 af dem sættes i direkte forbindelse med selvmordsbomberne i et shiamuslimsk forstadskvarter i Beirut i sidste måned. Der er mange syrere blandt de anklagede.

Shiamuslimerne i Libanon støtter i stort omfang Hizbollah-bevægelsen, som støtter det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad og dermed kæmper mod Islamisk Stat.

Krigen i Syrien har spredt sig ind over grænsen til Libanon mange gange og forstærket spændingerne mellem sunnimuslimer og shiamuslimer og mellem hæren og islamister

Libanon har en mere end 300 kilometer lang grænse til Syrien.

Libanons premierminister, Tammam Salam, har opfordret befolkningen til at stå sammen mod "planer om at skabe splittelse" i landet.