Lig over alt efter Mekka-tragedie: Dansker kvæstet

En dansker er blandt de 805 kvæstede i Mekka.

Lig over alt efter Mekka-tragedie: Dansker kvæstet

Se video her (Video: AP)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

En dansk pilgrim er kvæstet i tragedien i Mekka, hvor over 700 er dræbt og 800 kvæstet. Det bekræfter Udenrigsministeriet til Ekstra Bladet. De fortæller, at de er underlagt tavshedspligt og derfor ikke må komme med yderligere oplysninger om danskeren.

En anden deltager Ethar El-Kataney, er på pilgrimsrejse i Mekka i Saudi-Arabien, var forbi vejbroen, hvor ulykken skete, fem timer efter forfærdelighederne. Ifølge CNN gik hun forbi ambulancer, hvor redningsfolk havde travlt med at bære ligene væk.

- Jeg så ambulancer, jeg så lig... Mindst 20, 30 ambulancer kørte forbi mig, fortæller hun til CNN.

Den britiske muslim Mohammed Adree Sharif deltog også i ceremonien, da panikken brød løs. Til ITV News fortæller han, at han er 'chokeret over, at det kunne ske ved et arrangement, der virkede så nøje organiseret'.

Han har hørt om tidligere tilfælde, hvor pilgrimme er blevet trampet ihjel til ceremonier som denne. Han mener samtidig ikke, at det burde kunne ske igen, eftersom de saudi-arabiske myndigheder har sat flere sikkerhedsforanstaltninger op i år.

- Der er ingen, der fejrer noget mere. Vi er allesammen forfærdede, fortæller han til ITV News.

Ufattelig tragedie nær Mekka: 717 dræbt - 863 kvæstet

Millioner af muslimer er i disse dage på pilgrimsrejse i Mekka. Torsdag fejrede tusindvis af dem hajj i Mina-området. Her skulle de kaste sten mod en mur, som symbol på, at de forbander djævlen. Det skabte panik blandt mange af muslimerne, og det resulterede i, at hundredvis af deltagerne blev trampet ihjel eller væltet ud over vejbroen.

Der er stadig ingen oplysninger om, hvad der udløste panikken, hvor pilgrimme blev mast og trampet ihjel.