Lig spredt over 5 kilometer: Nu bjærges de

De første lig fra flystyrtet er nu begyndt at ankomme til egyptisk militærbase

Egyptiske politihelikoptere er for kort tid siden ankommet til militærbasen i Kabrit, hvor de første lig fra flystyrtet på Sinai halvøen er blevet bragt til.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ambulancer fragter de døde fra lufthavnen til nærliggende lighus (Foto: AP)
Ambulancer fragter de døde fra lufthavnen til nærliggende lighus (Foto: AP)

Ligene kommer fra det flystyrt der tidligere på dagen kostede 224 mennesker livet, da flyet var på vej fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg.

Om bord var 224 personer - herunder 17 børn i alderen 2-17 år, syv besætningsmedlemmer og 200 passagerer. Alle var russiske statsborgere på nær tre personer, som var fra Ukraine.

23 minutter i luften
Efter 23 minutters flyvning forsvandt flyet fra radaren. I første omgang var der forvirring omkring, hvorvidt  flyet var styrtet eller kortvarigt bare havde mistet radiokontakten, men senere viste det sig, at flyet var styrtet ned over Sinai-halvøen, hvor Sharm el-Sheikh ligger på den sydlige spids.

Ifølge egyptiske kilder, er der fundet vragdele og lig i et område med en radius på omkring 5 km. Tv-stationen BBC skriver, at piloten kort før styrtet bad om lov til at foretage en nødlanding i El Arish Lufthavn på Sinai-halvøen.

Flyet nåede dog ikke lufthavnen og kort efter styrtede det mod jorden.

IS tager ansvaret
Egypterne påstår, at styrtet skyldes tekniske problemer, men tidligere i dag tog Islamisk Stat skylden for angrebet.

I flere videoer og udtalelser på de sociale medier skriver terrororganisationen, at de lykkedes med at få flyet til at styrte til jorden og kalder det gudsvilje over de russiske korsfarer.

En klar reference til den militæroffensiv som Putin og Rusland iværksatte for knap en månedsiden i Syrien.

Her har russerne foretaget intet mindre end 1600 bombninger af mål i landet på mere end 1300 missioner.

Politi forsøger at holde nysgerrige væk fra landingsbanen, hvor ligene fragtes fra helikoptere over i ventende ambulancer (Foto: AP)
Politi forsøger at holde nysgerrige væk fra landingsbanen, hvor ligene fragtes fra helikoptere over i ventende ambulancer (Foto: AP)