Annonce:
Annonce:

Lukasjenko: Russiske atomvåben beskytter os mod Vesten

Vesten opbygger militære styrker i Polen og planlægger at invadere og ødelægge Belarus, siger præsident

Lukasjenko holdt tale i dag om Putins atomvåben. Foto: Vladimir Astapkovich/Ritzau Scanpix
Lukasjenko holdt tale i dag om Putins atomvåben. Foto: Vladimir Astapkovich/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, siger fredag, at Ruslands planer om at placere taktiske atomvåben i hans land er en chance for at sikre det mod vestlige trusler.

I en tale til befolkningen fredag siger Lukasjenko, at Vesten opbygger dets militære styrker i Polen - på grænsen til Belarus - og at man planlægger at invadere og ødelægge Belarus.

- Som en følge af den linje, som USA og dets satellitter har fulgt, bliver der udkæmpet en fuldt optrappet krig i Ukraine, og en tredje verdenskrig med atomvåben truer i horisonten, siger Lukasjenko i sin årlige tv-transmitterede tale til parlamentet og befolkningen.

- Tro mig. Jeg har aldrig bedraget jer. De planlægger at invadere Belarus for at ødelægge vort land, siger han i talen.

Annonce:

Nato sagde i sidste weekend, at der tale om 'farlig og uansvarlig' retorik om atomvåben fra præsident Vladimir Putins side, da han meddelte, at Rusland er nået til enighed med Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, om at placere Ruslands taktiske atomvåben på nabolandets territorium.

Putin hævdede, at Rusland blot gør, hvad USA gør, når amerikanerne placerer atomvåben hos sine allierede i Europa.

Taktiske atomvåben har aldrig været anvendt i krig.

Der er flere scenarier for, hvad der vil ske, hvis russiske atombomber rammer ukrainsk jord - og alle vil få konsekvenser for Danmark. Læs mere her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Putin mener ikke, at Vesten er parat til fred i Ukraine. Han har også gjort det klart, at Rusland vil svare igen, hvis nukleare våben bliver virkelighed. Se hele Putins tale mod Vesten i videoen:

Putin var tirsdag positivt stemt over for Kinas plan for fred i Ukraine. Han mener dog ikke, at Vesten er parat til fred i Ukraine. Han gjorde det også klart, at Rusland vil svare igen, hvis nukleare våben bliver virkelighed. Se hele Putins tale mod Vesten i videoen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: