Lynnedslag måske årsagen: Tre dræbt i belgisk togulykke

Et passagertog er kørt ind i et godstog på strækning ved Liège. Lynnedslag kan måske være årsag til ulykke

Se billeder fra ulykken her (AP)

Ved du noget? mail: 1224@eb.dk eller sms/mms: 1224 (alm. takst)

Tre personer er døde efter at et passagertog sent søndag er kørt ind i et godstog i Belgien.

Det oplyser myndighederne i Belgien på et pressemøde natten til mandag ifølge nyhedsbureauet Belga.

I følge nyhedsbureauet AP er mindst 40 personer kvæstet. Men dette tal er senere blevet nedjusteret til ni. Flere er i kritisk tilstand.

Flere passagerer blev fastklemt under ulykken. Men de skulle ifølge myndighederne alle være bjærget ud i løbet af natten.

Ulykken er sket nær landsbyen Hermalle-sous-Huy vest for Liège, og borgmesteren i den nærliggende by Saint-George-sur-Meuse, Françis Dejon, oplyser, at antallet af døde risikerer at stige.

- Passagertoget er virkelig ødelagt. Den første vogn er krøllet helt sammen om sig selv. Vi er meget heldige, at der ikke er flere dødsofre, siger han ifølge Belga ved 2.30-tiden på en pressekonferencen, hvor også den belgiske transportminister var til stede.

Passagertoget kørte med omkring 90 kilometer i timen, da det ramte godstoget, oplyser de belgiske statsbaner, SNBC. Godstoget kørte på samme spor, men i et meget langsommere tempo.

En talsmand fra Infrabel, der driver skinnenettet i Belgien, siger, at omfanget af skaderne er store. Han afviser ifølge den franske avis L'Avenir at lægge sig fast på årsagen til ulykken, der skal undersøges nærmere.

Kun et spor
Grunden til, at de to togsæt kørte på de samme skinner, kan dog skyldes, at et lynnedslag tidligere søndag forårsagede skader, der krævede reparationer på strækningen.

Ifølge L'Avenirs oplysninger var reparationsarbejdet i gang på ulykkestidspunktet, og derfor var togdriften indskrænket til ét spor. Det er dog ikke bekræftet.

Ifølge SNBC bestod passagertoget af seks vogne, hvoraf de to forreste blev afsporet ved ulykken klokken 23.03. Toget var på vej fra Liège til Namur med godt 40 personer om bord.

De to vogne, der blev afsporet, beskrives af vidner som helt ødelagte ifølge L'Avenir.