Malaysisk minister: Flere flydele skyllet i land på MH370-ø

Den malaysiske transportminister fortæller torsdag, at man har fundet flere flyvragsrester på øen Reunion, hvor man formoder at have fundet del af flyvinge fra MH370

Adskillige vragdele er fundet. De stammer MH370 (Foto: AP)

Øen Reunion i Det Indiske Ocean ud for Madagaskar ser ud til at få en mere og mere central rolle i sagen om det forsvundne fly fra Malaysian Airlines, der sidste år forsvandt sporløst et sted over Det Indiske Ocean.

Det malaysiske transportministerium oplyser nu, at flere vragrester fra et eller flere endnu uidentificerede fly er fundet på øen, hvor man for lidt over en uge siden fandt dele af en flyvinge, der med al sandsynlighed stammer fra det forsvundne MH370-fly.

Pårørende til passagerer fra det savnede Malaysian Airlines-fly er utilfredse med Malaysia definitive udmelding om vragdelen. (Foto: AP) Samfund - 6. aug. 2015 - kl. 07:09 MH370-pårørende: Hvorfor ikke vente til alle er enige?

- Det eneste jeg kan konstatere er, at der er tale om flyrester. Jeg kan ikke bekræfte, de stammer fra MH370, siger den malaysiske transportminister Liow Tiong Lai.

Ifølge CNN skulle der være tale om dele af flyvinduer, sædehynder og aluminiumsmateriale.

De nyfundne genstande skal nu testes af det samme internationale team af eksperter, der også står for at undersøge flyvingen.

Uenighed landene imellem
Det har fra starten været de malaysiske myndigheder, der har haft det overordnede ansvar for eftersøgningen af det forsvundne fly, mens flere lande har deltaget i eftersøgningen.

I sær Australien har spillet en central rolle i eftersøgningen af det forsvundne fly nord for den australske kyst, og her er man langt fra enige i de malaysiske myndigheders konklusion af, at de nye vragrester stammer fra et fly.

Krig & katastrofer - 5. aug. 2015 - kl. 20:01 Vragstykker er fra MH370

I en pressemeddelelse onsdag fra det australske Joint Agency Coordination Centre, skriver man:

- Der er fundet en stor mængde materiale, der er videre givet til politiet på øen Reunion. Mens resterne bliver undersøgt synes ingen af de fundne dele dog, at stamme fra fly, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

MH370 forsvandt 8. marts 2014 på en flyvning fra den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur på vej mod Beijing.

Flyet, dets 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer nåede dog aldrig frem og siden har man eftersøgt flyet i det Indiske Ocean.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Her kan du se satellitbilleder af flyet, før det forsvandt. (Video: AP).