Mange briter blandt dræbte på strand i Tunesien

Antallet af dræbte briter er på mindst 15 og kan stige yderligere, oplyser regeringskilder i London

Den britiske premierminister, David Cameron, advarede lørdag den britiske befolkning om at være forberedt på, at antallet af dødsofre ved et terrorangreb i Tunesien kan stige.

- Antallet af dræbte briter er 15, og det tal kan stige yderligere, siger medlemmer af Camerons regering.

De tunesiske myndigheder siger, at de har identificeret mindst otte briter blandt de 38, som blev dræbt på en tunesisk strand fredag. Den tunesiske regeringsleder, Habib Essid, siger imidlertid sagt, at langt flere ofre er britiske.

- Jeg er bange for, at den britiske offentlighed må forberede sig på, at de fleste af de dræbte menes at være briter, siger regeringslederen.

Mens myndighederne er ved at identificere de dræbte har rejseselskaber flyttet tusindvis af britiske turister væk fra hoteller nær strandene i Sousse, hvor angrebet skete.

Sousse ligger omkring 140 kilometer syd for Tunis.

Gerningsmanden dræbte mindst 39 mennesker på fem minutter med et Kalashnikov-gevær, som han havde gemt under en parasol.

Øjenvidner siger, at gerningsmanden, Saif Rezgui, var klædt som turist, da han åbnede ild. Han gik fra stranden til poolen og hotellet, hvor han skød efter alle udlændinge. Han løb efter nogle af ofrene, da de forsøgte at løbe væk. Han kendte hotellet godt, siger en sikkerhedskilde.

- Det var skrækkeligt at se ham begå drabene. Det var tydeligt, at han kendte hotellet. Han var over det hele, siger en engelsk turist, som lørdag forlod Sousse med sin kone.

Gerningsmanden nåede at genlade sit gevær to gange, inden han blev dræbt af politifolk uden for hotellet.

Tunesiens regering oplyser, at 80 ikkestatslige moskéer i landet skal lukkes for at opfordre til vold.

/ritzau/AFP