Mange civile er dræbt ved saudisk luftangreb i Yemen

Blandt nyhedsbureauerne hersker nogen tvivl om, hvor mange civile der er omkommet ved luftangreb mod Yemen.

Et saudiarabisk ledet luftangreb søndag ramte en fabrik i det nordlige Yemen. 17 civile blev dræbt og 14 Houthi-oprørere, der var udstationeret i nærheden, blev dræbt, siger lægekilder og øjenvidner ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet var rettet mod et flaskevandstapperi i Hajjah-provinsen, der grænser op til Saudi-Arabien. De fleste af de lig, der er indbragt til det største offentlige sygehus i Hajjah, er ifølge lægerne helt forkullede.

Nyhedsbureauet Reuters skrev tidligere med lokale som kilder, at 36 civile, der arbejdede på tapperiet i Hajjah, var blevet dræbt ved søndagens luftangreb.

I et andet luftangreb i Yemens hovedstad, Sanaa, oplyser beboere til Reuters, at fire civile blev dræbt, da en bombe ramte deres hus i nærheden af en militærforlægning i den sydlige del af byen.

Angrebene var de seneste i en luftkampagne, som i marts blev indledt af en koalition af fortrinsvis lande omkring Den Arabiske Golf for at støtte eksilregeringen i dens kamp mod de iranskstøttede Houthi-styrker.