Mange civile er dræbt ved saudisk luftangreb i Yemen

Blandt nyhedsbureauerne hersker nogen tvivl om, hvor mange civile der er omkommet ved luftangreb mod Yemen.

Et saudiarabisk ledet luftangreb søndag ramte en fabrik i det nordlige Yemen. 17 civile blev dræbt og 14 Houthi-oprørere, der var udstationeret i nærheden, blev dræbt, siger lægekilder og øjenvidner ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet var rettet mod et flaskevandstapperi i Hajjah-provinsen, der grænser op til Saudi-Arabien. De fleste af de lig, der er indbragt til det største offentlige sygehus i Hajjah, er ifølge lægerne helt forkullede.

Nyhedsbureauet Reuters skrev tidligere med lokale som kilder, at 36 civile, der arbejdede på tapperiet i Hajjah, var blevet dræbt ved søndagens luftangreb.

I et andet luftangreb i Yemens hovedstad, Sanaa, oplyser beboere til Reuters, at fire civile blev dræbt, da en bombe ramte deres hus i nærheden af en militærforlægning i den sydlige del af byen.

Angrebene var de seneste i en luftkampagne, som i marts blev indledt af en koalition af fortrinsvis lande omkring Den Arabiske Golf for at støtte eksilregeringen i dens kamp mod de iranskstøttede Houthi-styrker.

- Arbejdet med at fjerne lig er tilendebragt nu. Ligene af 36 arbejdere, mange af dem brændt eller i stykker, blev bjærget ud efter at et luftangreb havde ramt bygningen her til morgen, siger beboeren Issa Ahmed telefonisk til Reuters fra området i Hajjah.

En saudiarabisk militærtalsmand ville ikke umiddelbart besvare Reuters' spørgsmål om det rapporterede luftangreb.

Menneskerettighedsgruppen Amnesty International siger i en rapport, der blev offentliggjort i denne måned, at kampagnen har efterladt sig et blodigt spor af civile dødsfald, som i antal er tæt på at være en krigsforbrydelse.

Luftangreb kostede sidste fredag 65 mennesker livet i byen Taiz, tæt på fronten. De fleste af de dræbte var civile. Bombeangrebet på et mejeri i den vestlige del af Yemen i juli dræbte andre 65 mennesker, hvoraf 10 var børn.

Flere end 4300 mennesker er blevet dræbt på fem måneder i Yemen, mens sygdomme og lidelser har spredt sig i det allerede ludfattige land.