Medie: 25-årig dansker dræbt i Ukraine

En ung dansk soldat har mistet livet i Ukraine, hvor han har kæmpet på ukrainsk side, skriver TV 2

Følg Krig & katastrofer

Ved du noget? Så kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk

En dansk mand på 25 år er blevet dræbt i kampe ved byen Mykolajiv i det østlige Ukraine tirsdag.

Det skriver TV 2 på baggrund af anonyme kilder.

- Vi kan nu bekræfte fra flere af hinanden uafhængige kilder - også fra kilder, der har kæmpet sammen med danskeren - at han altså er afgået ved døden, siger TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt til TV 2.

Ifølge mediet skulle den unge soldats familie være blevet kontaktet af den dræbtes delingsfører i Ukraine. Liget skulle dog være i russisk besiddelse.

Udenrigsministeriet har ikke bekræftet historien.

Hårde kampe
Mykolajiv ligger i det sydøstlige Ukraine mellem Odesa og Kherson. Der har også tidligere i krigen været kampe mellem ukrainske og russiske soldater omkring byen, efter russerne indtog storbyen Kherson.

Mykolajiv ligger på vejen fra Kherson til den store havneby Odesa, der fortsat er på ukrainske hænder.

Ifølge Rasmus Tantholdt har den dræbte soldats familie også ønsket at få nyheden ud om den unge mands død, hvorfor TV 2 har valgt at bringe historien.

100 danskere
I begyndelsen af marts oplyste ukrainske myndigheder, at over 20.000 udlændinge havde meldt sig til at kæmpe på Ukraines side i krigen.

Ukraine oprettede i begyndelsen af krigen en ny fremmedlegion til udenlandske soldater, der ville kæmpe frivilligt på Ukraines side. Man kan tilslutte sig fremmedlegionen uden visum.

For halvanden måned siden oplyste den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, at ambassaden havde kendskab til mindst 100 danskere, som havde meldt sig til at kæmpe frivilligt for Ukraine.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

To danske reportere befandt sig pludselig midt i en kugleregn på østfronten i Ukraine i slutningen af februar. Hør om skyderiet og flugten i andet afsnit af 'Dårligt nyt fra Østfronten' herunder eller i din podcast-app

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+