Medie: Her køber mistænkt bag skoleskyderi ammunition

Onsdag gik en russisk teenager amok og dræbte mindst 17 medstuderende. Følgende optagelser viser den formodede gerningsmand købe ammunition få dage inden skyderiet

Medie: Her køber mistænkt bag skoleskyderi ammunition

18 personer er dræbt i et masseskyderi på en erhvervsskole i byen Krech på Krim-halvøen.

Ifølge russiske myndigheder er der tale om den 18-årige Vladislav Roslyakov, der selv studerede på skolen. Det skriver flere internationale medier.

I løbet af, hvad der af en studerende skønnes til et kvarter, skød og dræbte den unge gerningsmand 17 af sine medstuderende og efterlod flere end 40 sårede. Ifølge russiske medier er hovedparten af de dræbte teenagere.

Ifølge Krims regionale leder Sergei Aksyonov handlede Roslyakov alene og begik efter angrebet selvmord i skolens bibliotek.

Mediet Ruptly frigiver nu optagelser, der viser den formodede gerningsmand købe ammunition få dage inden masseskyderiet.

Se optagelserne øverst

Medie: Her køber mistænkt bag skoleskyderi ammunition

Russisk politi leder efter medskyldig
Lærere og elever på skolen siger, at gerningsmanden var en sky person med få venner.

Men den ledende politiker på Krim, Sergej Aksjonov, siger til russiske nyhedsbureauer, at det er muligt, at en medsammensvoren hjalp Roslyakov.

- Det drejer sig om at finde ud af, hvem der trænede ham til denne forbrydelse. Han handlede alene, men denne kæltring kunne ikke have forberedt dette angreb alene efter min mening, siger han.

Myndighederne formodede først, at der var sket en gaseksplosion på den tekniske skole i Kerch på Krim. Men det blev senere klart, at en hjemmelavet bombe var blevet bragt til sprængning i skolebygningens cafeteria.

Gerningsmanden Vladislav Roslyakov. (Foto: CCTV)
Gerningsmanden Vladislav Roslyakov. (Foto: CCTV)
 

Putin: 'En tragedie'
Til AP fortæller skolelederen Olga Grebennikova, at bevæbnede mænd trængte ind og begyndte at skyde på lærere og elever.

Det russiske medie Komsomolskaya Pravda citerer den studerende Semyon Gavrilov, som fortæller, at han var faldet i søvn under en forelæsning, da han vågnede op til lyden af skud. Han fortæller, at han så en ung mand med en riffel.

- Jeg låste døren og håbede, han ikke kunne høre mig, citerer avisen ham for at sige.

Ruslands præsident Vladimir Putin betegner hændelsen som en tragedie. Han fortæller ifølge AP, at de russiske myndigheder vil undersøge hændelsen og forsøge at finde frem til motiverne bag.

Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014, hvilket har medført, at Europa og USA har indført sanktioner mod Rusland. Vestlige lande betragter derfor stadig Krim som en del af Ukraine.