Medie: Nordkorea har forsøgt at affyre missil

Nordkorea har igen forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen blev en fuser ifølge nyhedsbureau

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Nordkorea har her til morgen forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen mislykkedes. Det rapporterer det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ifølge nyhedsbureauet er der tale om det kraftfulde mellemdistancemissil Musudan, der i forvejen har tre forfejlede affyringer i bagagen.

- Vi mener, at det mislykkedes, siger Jeon Ha-gyu, talsmand for den sydkoreanske forsvarskommando.

Forsøget på at få missilet sendt op fandt sted fra Wonsan tidligt tirsdag morgen lokal tid, oplyser en sydkoreansk militærperson til nyhedsbureauet Reuters.

Musudan-missilet blev vist frem for hele verden under en militærparade i 2010. (Foto: AP)
Musudan-missilet blev vist frem for hele verden under en militærparade i 2010. (Foto: AP)

Arkivfoto: AP Krig & katastrofer Alt vel i Nordkorea: Formand Kim hyldet igen-igen

Musudan-missilet blev første gang vist frem under en militærparade i Pyongyang i 2010, men først i april forsøgte Nordkorea tre gange at affyre mellemdistancemissilet. Alle tre forsøg mislykkedes.

Musudan-missilet har en formodet rækkevidde på cirka 3500 kilometer, hvilket blandt andet bringer amerikanske stillehavsbaser i farezonen.

I Japan var militæret mandag i forhøjet beredskab på grund af en forventning om en mulig nordkoreansk affyring af et ballistisk missil.

Japan er klar til at nedskyde et nordkoreansk missil, hvis det skulle komme ind over japansk territorium. Denne  PAC-3 er opstillet i Tokyo. (Foto: AP)
Japan er klar til at nedskyde et nordkoreansk missil, hvis det skulle komme ind over japansk territorium. Denne PAC-3 er opstillet i Tokyo. (Foto: AP)

I en 56 minutter lang video kritiserer de to sønner af amerikanske  James Joseph Dresnok deres fars hjemland. (Foto: Minjok Tongshin) Samfund Amerikanere er blevet propaganda-stjerner i Nordkorea

I januar gennemførte Nordkorea for første gang en prøvesprængning af en brintbombe.

Det var fjerde gang, at Nordkorea prøvesprængte et kernevåben. Brintbomben var så kraftig, at sprængningen i første omgang blev registreret som et jordskælv af udenlandske myndigheder.

1 af 3 
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 (Foto: AP)