Medie: Nordkoreansk missilaffyring gik helt galt - en katastrofal fejl

Det anerkendte medie The Diplomat har netop afsløret, at en nordkoreansk missilaffyring i april sidste år gik helt galt. Efter et minut i luften styrtede det ned

Kim Jong-un: Jeg er klar til at trykke på knappen (Video: Ritzau)

Kim Jong-un ville være en meget rig mand, hvis han fik 100 kroner for hver gang, han har pralet med regimets missiler.

Men nu kan det anerkendte medie The Diplomat med fokus på Asien afsløre, at ikke alt er gået, som det skulle.

Ifølge mediet havde Kim Jong-un og de højtstående generaler planlagt endnu en storstilet missiltest 28. april, men noget gik galt. Efter sigende styrtede Hwasong 12-missilet også kendt som et ballistisk missil efter bare et minut i luften.

Og det fik katastrofale følger.

Fremskridt i Nordkorea: Men tophemmelig plan kan få det hele til at gå i vasken

Mediet beretter om, at missilet styrtede direkte ned i byen Tokchon nord for hovedstaden Pyongyang, og de er i besiddelse af satellitbilleder, der viser, hvor den styrtede ned.

Nordkorea har dog intet meldt ud om den store fejl, og derfor har det heller ikke været muligt at fastslå, hvilke konsekvenser den fejlslagne missiltest har haft for byen.

Artiklen fortsætter under billedet

Sket før
Det er dog ikke første gang, at Nordkoreas missilaffyringer har fejlet. Også i marts sidste år gik det galt.

- Sydkorea og USA har kendskab til den nordkoreanske missilaffyring, sagde en talsmand for forsvarsministeriet i Sydkorea dengang.

Det er fortsat uklart, hvordan kikset helt præcist opstod, men ifølge AP forsøgte Nordkorea at affyre raketten fra byen Wonsan, oplyste forsvarsministeriet i Seoul.

Angiveligt eksploderede missilet dog efter få sekunder i luften, sagde en talsmand for det amerikanske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hans Engell: Så stor er faren for atomkrig