Medie: Nu giver diktatoren uhyggelig besked til sine soldater

Ifølge et sydkoreansk medie har Kim Jong-un givet sine soldater besked på at stjæle mad på markerne, fordi krigen er nært forestående. Imens sulter folket

Tidligere i august blev der angiveligt fortalt om de nordkoreanske missilplaner på statsligt tv. Hør om deres planer her

Den nordkoreanske diktator har travlt.

Imens Kim Jong-un sender missiler ind over Japan og forsøger at slå verdensrekord i tomme trusler rettet mod USA, så har han efter sigende givet en skræmmende besked til sine soldater.

Det skriver det anerkendte sydkoreanske medie Daily NK.

Ifølge mediet har diktatoren ifølge en kilde i Nordkorea fortalt sine soldater, at krigen er nært forestående, og derfor har han givet dem en helt klar opfordring. Stjæl!

- Unge soldater, der er trætte af den ubarmhjertige sult, bliver ofte nødt til at stjæle mad. Endda også militærets officerer er tvunget til at udøve denne praksis. Det skyldes, at de øverst befalende i militæret har fået at vide, at de skal instruere deres soldater til at spise og stjæle i markerne, hvis de er trætte efter træningen, fordi krigen er nært forestående.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- De truer endda soldaterne og siger 'hvis du bliver underernæret trods tilladelsen til at stjæle fra markerne, så vil du komme i problemer', siger kilden til det sydkoreanske medier.

Samtidig bringer Daily NK en række billede, hvor det tydeligt fremgår, at de lokale indbyggere er begyndt at bevogte deres marker. Angiveligt i frygt for, at deres høst, der begynder i september, bliver ødelagt af de sultne soldater.

For mange munde
Afsløringerne fra det sydkoreanske medie kommer bare en uge efter, at The Guardian har skrevet om de store problemer med mangel på føde i diktatur-staten.

Ifølge det britiske medie har en tørke i Nordkorea over sommeren gået ud over høsten, og det har skabt store problemer. Også for soldaterne.

- For det første er der for mange soldater at fodre, siger den japanske journalist Jiro Ishimaru, der via mobiltelefoner er i kontakt med flere kilder i Nordkorea.

Samtidig fortæller han om mulighed for krig.

- En af dem fortalte mig, at der var tale om krig med USA, men at mange af de nordkoreanske soldater er så i dårlig fysisk  forfatning på grund af madkrisen, at de ikke er i stand til at kæmpe, siger han til The Guardian.

Også FN er bekymrede og frygter, at landet vil opleve en hungersnød, som vi så i 2001, hvor flere millioner mennesker sultede.

Trussel på trussel
Oplysningen inde fra Nordkorea kommer i kølvandet på den hidtil mest aggressive adfærd fra regimet.

Nordkorea valgte tirsdag at sende et missil over den japanske ø Hokkaido. Det blev affyret klokken 21.57 dansk tid fra Sunan nær Pyongyang og faldt i vandet 1180 kilometer øst fra Cape Erimo.

Artiklen fortsætter under billedet

Her sendte Nordkorea et missil ind over Japan (Foto: AP)
Her sendte Nordkorea et missil ind over Japan (Foto: AP)

Efterfølgende har Trump valgt at vise tænder.

Det amerikanske flyvevåben har sammen med det Sydkoreanske militær netop gennemført en øvelse, hvor to store bombefly, fire F-15 jagere og fire F-35-jagerfly fløj over den koreanske halvø.

Ifølge CNN og flere nyhedsbureauer gik øvelsen ud på at foretage præcisions-angreb mod udvalgte 'fjendtlige' mål.