Mediegigant: Putins nye supervåben snart klar - vi kan intet stille op mod sådan et angreb

Ifølge det amerikanske medie NBC har Rusland et nyt supervåben klar i 2024. Et våben, som amerikanerne ikke kan forsvare sig mod

Rusland offentliggjorde tidligere på året optagelser, hvorpå landet affyrer hypersoniske testmissiler. (Video: Det Russiske Forsvarsministerium)

Et russisk supervåben, som amerikanerne intet kan stille op mod.

Det lyder som plottet i en halvdårlig film fra før den kolde krigs afslutning, men det er ikke desto mindre virkeligheden ifølge NBC.

Mediet skriver på baggrund af oplysninger fra en kilde i den amerikanske efterretningstjeneste, at russerne i 2024 vil have en ubåd klar, der er udstyret med hypersoniske interkontinentale ballistiske missiler.

Den slags missiler kan kan nå en fart op til 19 gange lydens hastighed svarende til 24.000 km/t, og det skulle være nok til at bryde igennem nutidens missilforsvar.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Intet forsvar
Angiveligt har russerne valgt at skære andre steder i flåden for at få råd til otte af de nye og topmoderne ubåde.

Og det bekymrer en amerikansk ekspert.

Ifølge ham vil USA og andre lande intet kunne stille op mod sådan et angreb, hvis russerne skulle ende med at trykke på knappen.

- Vi har ikke noget forsvar, der kan afvise et angreb med sådan et våben, siger general i USA's luftvåben, John Hyten, til NBC News.

Derfor kan USA udelukkende bruge afskrækkelse som forsvar mod de nye hypersoniske missiler.

Ifølge missiledefenseadvocary.org har Rusland testet hypersoniske missiler af typen Mach 20 siden februar 2015.

I marts fortalte Vladimir Putin, hvordan russerne vil blive uovervindelige, når de får færdigbygget deres hypersoniske missiler.

- Jeg vil gerne fortælle, til dem der har deltaget i oprustningen de sidste 15 år, at selv om I har indført ulovlige sanktioner mod Rusland, så har I fejlet, hvis I har ønsket at holde Rusland nede, sagde han dengang.

Foto: Ritzau Scanpix Verden Ruslands vilde ubådsflåde: Det her er kronjuvelen

Det amerikanske bombefly B-2 er praktisk taget én stor vinge med spids næse og skarpe vingekanter. Det er med til at gøre det næsten usynligt for fjenden.  Foto: Staff Sgt. Bennie J. Davis III/U.S. Air Force Tæt på Så brutalt kan Trump knuse Nordkorea