Menneske-skjold: Ville beskytte badende turister

Flere tunesiske hotelarbejdere forsøgte at afskærme badende turister fra den 23-årige terrorist

- Vi tænkte, at han ikke ville skyde, når der var så mange arabiske mennesker omkring ham.

Sådan lyder det fra den 18-årige hotel-medarbejder Ibrahim al-Ghoul, som sammen med flere andre kolleger forsøgte at danne et menneskeligt skjold mellem den 23-årige terrorist, Seifeddine Rezgui og badende turister.

Rezgui skød og dræbte 38 turister fredag i sidste uge.

Flere billeder af den 23-årige ekstremist gående langs stranden med en riffel i hånden er gået verden rundt, og i baggrunden af mange af dem, kan man ane Ibrahim al-Ghoul og flere andre tunesiske mænd, som ser ud til at følge efter terroristen.

Terror Ny video: Terrorist på flugt - hotelarbejder jagtede ham med askebæger

Forinden havde den 23-årige gået fra stranden og videre ind på det luksuriøse badehotel Imperial Marhaba Hotel og åbnet ild vildt omkring sig i poolområdet.

Dirigerede terroristen væk
Da han kom tilbage til stranden igen forsøgte terroristen at fortsætte til nabohotellet, men her blev han afværget af hotelmedarbejdere, som langsomt dirigerede den 23-årige væk fra turisterne. Det skriver den engelske avis The Guardian.

- En ansat fra Hotel Marhaba råbte til mig, at der stadig var nogen, som var i live. På det tidspunkt følte jeg, at skæbnen måtte afgøre, hvad der skulle ske med mig, fortæller hotelmedarbejderen Yassine Sadkaoui, som var med til at distrahere terroristen.

Hotlemedarbejdernes modige indsats betød, at den 23-årige terrorist aldrig nåede ind på nabohotellet. I stedet fortsatte hans langs stranden, hvor han ifølge øjenvidner flere gange råbte: 'Gå væk! Jeg er ikke kommet for at dræbe jer!' til de tunesere, der befandt sig på stranden.

Terroristen ligger død på gaden efter blodbadet på stranden. (Foto: AP) Krig & katastrofer Far til terrorist: Han blev hjernevasket

Ventede på at dø
- Til sidst var det som om, at hans mission var fuldført, og han bare ventede på, at nogen ville komme og dræbe ham. Han kunne have skudt os, hvis han ville, fortæller 39-årige Anis Gamaoun, som også fulgte den 23-årige terrorist.

Den 23-årige blev skudt og dræbt få gader fra det sted, hvor han dræbte 38 mennesker og sårede 36 andre.

Det var kugler fra det tunesiske politi, som stoppede den 23-årige, men inden politiet ankom havde beboere på gaden kastet tagsten i hovedet på terroristen for at stoppe ham.

Ifølge nyhedsbureauet AP er syv andre nu anholdt i forbindelse med angrebet.