Mers-smitte spreder sig: 11 meldes døde

126 personer er testet positiv for mers i Sydkorea i det største udbrud af sygdommen uden for Saudi-Arabien

Der har været tilfælde af mers i over 20 lande. Virusset opfattes som mere dødeligt, men mindre smittefarligt, end den lignende sygdom sars, som kostede hundredvis af mennesker livet, da den brød ud i Asien i 2003.
Der har været tilfælde af mers i over 20 lande. Virusset opfattes som mere dødeligt, men mindre smittefarligt, end den lignende sygdom sars, som kostede hundredvis af mennesker livet, da den brød ud i Asien i 2003.

Sydkoreas sundhedsministerium bekræfter fredag, at fire nye tilfælde af lungesygdommen mers er blevet opdaget i landet.

Det får antallet af smittede i landet til at nå op på 126 personer.

11 personer er døde, efter at de fik mers. Mindst ti af dem led i forvejen af alvorlige sygdomme som eksempelvis kræft. Det er ikke oplyst, om den sidste også var syg forud for mers-smitten.

Regeringen ser dog antallet på fire nye smittede som et tegn på fremskridt, da der de foregående dage er blevet opdaget 13-14 nye tilfælde dagligt, skriver AFP.

Udbruddet i Sydkorea er det største i verden uden for Saudi-Arabien, hvor sygdommen blev opdaget for første gang i 2012.

Torsdag kom det frem, at en af de smittede i Sydkorea er en gravid kvinde. Hun skulle dog være i stabil tilstand.

Mange af de smittede i det asiatiske land har fået diagnosen i forbindelse med hospitalsbesøg.

Udbruddet har sendt tusindvis af mennesker i karantæne. Fredag formiddag lokal tid var 3680 personer i karantæne.

Yderligere har det skabt bekymring i befolkningen. Mange bærer ansigtsmaske, når de bevæger sig uden for deres hjem, og offentlige transportmidler bliver disinficeret.

Sydkoreanerne holder sig i stor stil også væk fra biografer og sportsarenaer, ligesom næsten 2500 skoler og 22 universiteter holder lukket.

Frygten har samtidig bredt sig til flere steder i regionen, og ifølge Sydkoreas turismemyndigheder har over 54.000 udlændinge afbestilt deres planlagte rejse til landet, skriver AFP.

I Saudi-Arabien er 950 mennesker siden 2012 blevet smittet med mers.

Den første bærer af sygdommen i Sydkorea ankom angiveligt fra Saudi-Arabien i begyndelsen af maj. Han nåede at komme i kontakt med andre patienter på et hospital, før han blev diagnosticeret med mers.