Migranter i vejsporet: Politiet lukker motorvej

Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi bekræfter, at man har valgt at lukke Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødby Havn med virkning fra klokken 20.00

Migranter i vejsporet: Politiet lukker motorvej

Her går en syrisk familie ved vejen tidligere på dagen (Video: Caroline Clante)

Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falster har haft en ganske travl mandag, hvor hundredvis af migranter og flygtninge indtog landet i Rødby.

Som asylreglerne er lige nu, skal man som tilrejsende søge asyl i det land, hvor man bliver registreret.

Men da hovedparten af de tilrejsende agter at søge asyl i Sverige, valgte de at gå fra Rødby til Sverige. 

Derfor har politiet dagen igennem advaret mod migranter og flygtninge i vejsporet på Sydmotorvejen, og nu hvor mørket falder på, har politiet valgt at lukke Sydmotorvejen af sikkerhedsmæssige årsager.

- Som situationen har udviklet sig i Rødby hen over dagen, og mørket der nu nærmer sig, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop valgt at lukke Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødby Havn med virkning fra klokken 20.00, skriver Politiet og fortsætter:

- Dette bliver gjort for at sikre sikkerheden for de personer, der går langs motorvejen. Tidshorisonten for lukningen er usikker, men politiet vil gøre alt, hvad der er muligt, for at lukningen kommer til vare så kort tid som muligt. Folk anbefales at finde alternative ruter, skriver politiet.

Tidligere på dagen valgte politiet af spærre af mellem frakørsel 48 Maribo til frakørsel 46 Sakskøbing.

Senere blev der spærret af mellem frakørsel 50 Rødby og 49 Holeby, og nu er der altså lukket mellem Rødby Havn og afkørsel 46.

Det oplyser Vejdirektoratet, der bekræfter, at trafikændringen skyldes migranter i vejsporet

- Man har spærret vejen af, fordi man har observeret migranter gående i nordgående retning. For at sikre at ingen kommer galt af sted, har man valgt at spærre vejen, siger Brit Osted Nielsen, vagthavende i Trafikcenteret til Ekstra Bladet.

Derudover bekræfter den vagthavende, at politiet ligeledes er på stedet og forsøger at kontrollere situationen.

- Vi ved ikke, hvor længe det kommer til at fortsætte, men vi skal nok melde ud, hvis omstændighederne ændrer sig, siger Brit Osted Nielsen.

- Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået overblik over, hvor grupperne befinder sig. Derfor opfordrer politiet til, at borgere undlader at ringe til alarmcentralen, hvis de ser nogle af flygtningene - med mindre situationen akut kræver politiets indsats.