Militante på hesteryg skyder landsbyboere i Nigeria

Boko Haram menes at have dræbt op mod 79 mennesker i landsbyer i Nigeria, blandt andet i angreb mod en moské.

Bevæbnede mænd skød og dræbte snesevis af mennesker, da de i weekenden angreb tre landsbyer i det nordøstlige Nigeria, oplyser indbyggere og et lokalt vagtværn.

Angrebene menes at være de seneste blodbad i Boko Harams foreløbig seks år lange oprør. Gruppen har som mål at få sin egen islamistiske stat i det nordøstlige hjørne af Nigeria.

Gerningsmændene kom ridende på heste ind i landsbyen Baanu i Borno-delstaten omkring klokken 20.30 fredag. Her meldes 68 mennesker dræbt, siger Babakura Koo, der er medlem af et lokalt vagtværn, der forsøger at bekæmpe den militante gruppe.

- Vi hørte meldinger om et angreb mod Baanu sent fredag, hvor bevæbnede mænd fra Boko Haram åbnede ild mod landsbyen, siger Kolo til nyhedsbureauet AFP.

Indbyggere siger, at 11 andre mennesker blev dræbt af skud i to andre landsbyer, som de formodede Boko Haram-medlemmer angreb.

En indbygger i Baanu bekræfter, at ryttere red ind i landsbyen og begyndte at skyde omkring sig.

- Alle i landsbyen var forvirrede og flygtede. Vi vendte tilbage, efter de var taget af sted, og så, at de havde dræbt 68 mennesker i landsbyen, siger indbyggeren, Aisami Ari.

En unavngiven regeringskilde siger til AFP siger derimod, at 56 mennesker blev dræbt i Baanu.

I en anden landsby, Hambagda, siger en lokal beboer, at Boko Haram har dræbt syv og såret fem andre.

- Overfaldsmændene ankom på hesteryg omkring klokken 14, mens folk bad i moskéen. De gik direkte til moskéen og åbnede ild mod de bedende, siger beboeren Saleh Musa.

Hverken talsmanden for hæren i provinshovedstaden, Maiduguri, eller en talsmand for de lokale myndigheder i Borno-delstaten kunne umiddelbart bekræfte oplysningerne om weekendens angreb.

Boko Haram har optrappet sine angreb, siden Nigerias nye præsident, Muhammadu Buhari, tiltrådte. Buhari har lovet, at han vil slå hårdt ned på det militante islamistiske oprør.