Militante på motorcykel angriber politistation i Indonesien

I Surabaya, der søndag blev ramt af et selvmordsangreb, er der sket et angreb på politiets hovedkvarter.

Indonesisk politi i eftersøgning på mistænkte efter eksplosionen ved politiets hovedkvarter. Foto: ANTARA FOTO/Ritzau Scanpix
Indonesisk politi i eftersøgning på mistænkte efter eksplosionen ved politiets hovedkvarter. Foto: ANTARA FOTO/Ritzau Scanpix

To militante på motorcykel har mandag morgen sprængt sig selv i luften foran det indonesiske politis hovedkvarter i byen Surabaya.

Mindst én politibetjent meldes dræbt.

- Et af vores medlemmer er blevet offer for en eksplosion, siger talsmand for politiet Frans Barung Mangera ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er fortsat uvist, om der er andre tilskadekomne.

- Der har været en eksplosion, men vi ved ikke, hvad der præcist er sket, siger Frans Barung Mangera ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer, dagen efter at 14 mennesker søndag morgen blev dræbt i et tilsyneladende koordineret selvmordsangreb på tre kirker i netop Surabaya.

Indonesisk politi har tidligere oplyst, at alle angriberne kom fra den samme familie, og at de forinden havde opholdt sig i Syrien.

Indonesiens øverste politichef, Tito Marnavian, fortalte søndag, at faderen i familien detonerede en bilbombe. To sønner på 16 og 18 år brugte en motorcykel, mens moren deltog i et tredje angreb sammen med to børn på 9 og 12 år.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for søndagens selvmordsangreb.

Sent søndag aften skød og dræbte indonesisk politi desuden en mand, som mistænkes for at være en islamistisk militant. Det skete efter en eksplosion i mandens lejlighed i byen Sidoarjo, der ligger nær Surabaya.

Eksplosionen i lejligheden dræbte ifølge nyhedsbureauet dpa mandens hustru og et barn. Efterfølgende skød og dræbte politiet den mistænkte, fordi han angiveligt holdt en detonator til en bombe.