Milits-chef i Yemen: Vi er tæt på aftale om våbenhvile

Ifølge Houthi-bevægelsen er de stridende parter i Yemen tæt på politisk aftale, der skal stoppe uro

En ledende figur i Yemens Houthi-milits oplyser, at de stridende parter i det uroplagede land næsten er nået frem til en politisk aftale, der skal afslutte en måned med voldsom konflikt.

Udmeldingen kommer kort tid, efter at det kom frem, at en koalition anført af Saudi-Arabien har indstillet sin militære operation i Yemen.

Abdel Malek al-Ijri, medlem af Houthi-bevægelsens politibureau, udtrykker forbløffelse over, at koalitionen har valgt at indstille bombardementerne, men han siger samtidig til nyhedsbureauet Reuters, at det falder sammen med fremskridt i forhold til at nå en aftale mellem parterne internt i Yemen.

- Vi venter, at der vil komme en aftale om våbenhvile, når en politisk aftale er underskrevet. En aftale, som næsten er klar, siger Abdel Malek al-Ijri.

En koalition anført af Saudi-Arabien erklærede tidligere tirsdag aften, at den slutter sin militære operation i Yemen fire uger efter, at den iværksatte flyangreb mod oprørere i landet.

Operationen indstilles, fordi truslen mod Saudi-Arabien og dets nabolande er fjernet, lyder det i en erklæring fra koalitionen, som gengives af det saudiske nyhedsbureau, SPA.

Men koalitionen vil opretholde en flådeblokade af Yemen og vil slå til mod shiamuslimske Houthi-styrker, der omgrupperer sig.

I erklæringen fra koalitionen hedder det, at næste fase skal handle om at genoptage den politiske proces.

Bombardementer fra den arabiske koalition har ødelagt mange af de tunge våben, som houthierne havde erobret under kampe.

Saudi-Arabien var indtil houthiernes fremmarch nært allieret med Yemen, hvis præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, tidligere på året blev drevet på flugt.

Saudi-Arabien ønsker at se Abd-Rabbu Mansour Hadi genindsat på præsidentposten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere