Millioner tørster i belejrede Aleppo

To millioner står nu uden rent drikkevand i Aleppo. FN opfordrer til øjeblikkelig våbenhvile i byen

Følg Krig & katastrofer

To millioner mennesker har i fire dage stået uden adgang til rent drikkevand i den belejrede by Aleppo, siger FN-kilder. Det bringer især børn i fare for at blive syge.

Der er behov for øjeblikkelig våbenhvile i den syriske storby Aleppo, der i ugevis har været hærget af voldsomme kampe mellem regeringshæren og oprørsgrupper.

Det skriver FN's humanitære koordinator i Syrien, Yacoub El Hilo, og FN's regionale humanitære koordinator for krisen i Syrien, Kevin Kennedy, i en fælles erklæring.

- FN er meget bekymret over, at konsekvenserne vil blive forfærdelige for millioner af civile, hvis elektricitet og vandsystemer ikke bliver repareret med det samme, lyder det i erklæringen.

Det er særligt børnene i byen, som er sårbare over for at få diarré og andre sygdomme ved at drikke beskidt vand.

- I de østlige dele af Aleppo er der 300.000 mennesker, hvor over en tredjedel er børn, som er nødt til at bruge vand fra brønde, der kan være forurenet med afføring, og som er uforsvarligt at drikke, oplyser Cristophe Boulierac, der er talsmand for FN's børneorganisation, Unicef.

Det østlige Aleppo, som er styret af oprørsstyrkerne, har været lukket for adgang udefra siden juli.

En alliance af oprørere, islamister og jihadister fik lørdag aften afspærret forsyningsruterne til den regeringsvenlige del af byen. Dermed steg antallet af civile under belejring til to millioner ifølge FN.

FN udtrykte i starten af august håb om, at der kunne skabes en humanitær pause i slaget om Aleppo, så FN og Røde Kors kunne sende nødhjælp ind til de mange civile, der befinder sig i byen.

Kampene i Aleppo er opstået som resultat af den syriske regeringshærs forsøg på at presse oprørsstyrkerne ud af byen.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+