Annonce:
Annonce:

Millioner uden strøm tre dage i streg

I Houston er situationen så alvorlig, at virksomheder med strøm opfordres til at agere varmestuer for borgere

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En historisk vinterstorm i USA har kostet mindst 21 mennesker livet, efterladt millioner af indbyggere i sydstaten Texas uden strøm og sendt dræbertornadoer mod det sydøstlige USA.

Onsdag beretter Reuters, at strømmen har været væk tre dage i streg, og samtidig lover Det Hvide Hus, at der bliver leveret nødgeneratorer, diesel og vand til området.

Cirka 2,7 millioner hjem mangler strøm.

Vaccinecentre ramt
Kulden har opslugt store områder af landet og lukket flere covid-19-vaccinationscentre og forhindret vaccineleveringer. Og forholdene ventes ikke at blive bedre før weekenden.

Myndighederne i Texas har fået kritik, fordi delstatens energinet ikke kan følge med efterspørgslen under den ekstreme kulde, hvormed millioner af texanere må undvære strøm.

Mindst 21 mennesker er døde i delstaterne Texas, Louisiana, Kentucky og Missouri. Herunder blev fire dræbt i en husbrand i Sugar Land i Texas, hvor strømmen ifølge politiet og lokale medier var gået.

Præsident Joe Biden har forsikret guvernørerne i de hårdest ramte stater om, at den føderale regering står klar til at hjælpe med alle nødvendige ressourcer. Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring.

Myndighederne i Texas advarer borgere mod at tage grill og gasovne i brug indendørs.

Advarslen kommer, efter at flere hospitaler har behandlet personer for kulilteforgiftning, efter at de har forsøgt at opvarme iskolde hjem ved hjælp af disse apparater.

Ifølge borgmester Sylvester Turner vil vaccinationscentre i Houston forblive lukkede onsdag og formentlig også torsdag.

Samtidig oplyser delstatens sundhedsministerium, at vaccineleveringer rundt omkring i staten vil blive forsinkede på grund af det voldsomme vejr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: