Mindst 18 dræbt af vejsidebombe i Somalia

Den islamistiske gruppe al-Shabaab har stået bag flere blodige angreb i Somalia i den senere tid

Mindst 18 civile blev dræbt, da en vejsidebombe torsdag eksploderede i byen Lafole i Somalia. Bomben blev dragt til eksplosion, idet en tæt pakket minibus kørte forbi, oplyser politiet.

- Alle 18 personer i minibusser er dræbt og brændt. Vejsidebomben blev udløst af en fjernkontrol, sige Abidkadir Mohamed, en ledende politimand på stedet.

Et øjenvidne, Nur Ahmed, der kørte på samme vej, siger, at minibussen blev eskorteret af et militært køretøj med en del soldater.

Ingen gruppe har taget skylden for angrebet, men den islamistiske gruppe al-Shabaab har stået bag flere blodige angreb i Somalia i den senere tid - blandt andet på et hotel i hovedstaden Mogadishu lørdag, hvor mellem 10 og 17 blev dræbt i henhold til modstridende medierapporter.

Al-Shabaab, der er tilknyttet al-Qaeda, udfører ofte angreb i den somaliske hovedstad i forsøg på at vælte den vestligtstøttede regering i landet.

Den militante islamistiske bevægelse ser sig selv som jihadkrigere i kamp mod islams fjende og har som mål at indføre sharialovgivning.

USA og andre vestlige lande er blandt de største donorer til Somalias regering, som langsomt forsøger at genopbygge landet, der er blevet ødelagt mange års borgerkrig.

Somalia forbereder præsident- og parlamentsvalg i august i år.

Al Shabaab har ofte intensiveret angreb i fastemåneden, hvor gruppen går efter personer, som ikke overholder de religiøse forskrifter om ikke at spise og drikke om dagen.

I en ny rapport fra den amerikanske organisation Fund for Peace, der studerer verdens konflikter, ligger Somalia nederst på en liste, hvor 178 af verdens lande er rangordnet efter stabilitet. Finland ligger øverst på listen, mens Danmark ligger på en fjerdeplads.