Mindst 18 er omkommet i færgeforlis i Amazonas

Flodbåd sank på få sekunder, fortæller en passager om forlis lørdag i Brasilien. 18 er døde og 30 savnes

Det tog ni timer, før redningshelikoptere nåede frem til det sted, hvor en flodbåd lørdag forliste i den nordøstlige del af Brasilien. (Arkivfoto). Foto: Bruno Kelly/Reuters
Det tog ni timer, før redningshelikoptere nåede frem til det sted, hvor en flodbåd lørdag forliste i den nordøstlige del af Brasilien. (Arkivfoto). Foto: Bruno Kelly/Reuters

Mindst 18 mennesker er omkommet i et færgeforlis lørdag i Amazonas-regionen.

Det oplyser myndighederne i Brasilien mandag.

Ud over de omkomne savnes 30 personer, mens 46 overlevende er reddet i land.

Redningsindsatsen er fortsat i gang og omfatter blandt andet helikoptere, dykkere og fly. Flåden i Brasilien har indledt en efterforskning af årsagen til forliset.

Ulykken skete, da flodbåden 'Anna Karoline III' lørdag ved solopgang var ved at samle passagerer op på floden Jari, der er en biflod til Amazonfloden.

I løbet af få sekunder begyndte fartøjet at hælde, fortæller en passager, Vanderleia Monteiro, til nyhedsmediet G1.

Ifølge hende kom færgen i problemer, da en anden flodbåd kom op på siden af 'Anna Karoline III' for at kaste anker.

En person råbte 'den synker' og i løbet af sekunder tippede færgen over, fortæller kvinden, som var om bord sammen med sin mand og parrets 11-årige søn.

- Vi slap ud af et vindue og følte os frem på ydersiden af båden. Strømmen førte os ned af floden hurtigt, og vi så båden synke i det fjerne. Derefter blev vi reddet af det andet fartøj.

'Anna Karoline III', en flodbåd i to dæk, var fredag eftermiddag sejlet ud fra byen Macapa, der er hovedstad i delstaten Amapa i det nordøstlige Brasilien.

Fartøjet havde kurs mod byen Santarem i nabostaten Para. En tur på omkring 36 timer. Det varede omkring ni timer, før de første redningshelikoptere nåede frem til ulykkesstedet i den fjerntliggende region.