Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso

Mange er blevet befriet fra en gidseltagning på hotel i Ouagadougou efter flere timers tilbageholdelse

Sidste nyt: Inderingsministeren melder, at angrebet nu er slut. 126 mennesker er blevet reddet, mens tre jihadister er blevet skudt og dræbt.

Et turisthotel i det afrikanske land Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, er sent fredag aften blevet ramt af et voldsomt angreb.

Mindst 20 mennesker er blevet dræbt.

Det oplyser en hospitalsdirektør ifølge flere internationale medier, herunder nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

- Vi har ikke det præcise dødstal, men der er mindst 20 døde, siger Robert Sangare, der leder hospitalet Yalgado Ouedraogo, til AFP.

Sikkerhedsstyrker i Burkina Faso er natten til lørdag rykket ind for at få kontrol over hotellet, hvor formodede islamister har taget et ukendt antal gidsler.

Se også: Bilbombe og skyderi: Turist-hotel angrebet

10 lig fundet på cafe
Ifølge Reuters har brandvæsnet i Burkina Faso også fundet 10 lig på en terrasse på en cafe over for det turisthotel, der sent fredag blev angrebet af bevæbnede mænd

Det bekræfter regeringskilder over for nyhedsbureaet.

En lokal kvinde blev reddet ind i en bil nær angrebet (Foto: AP)
En lokal kvinde blev reddet ind i en bil nær angrebet (Foto: AP)

Ligene blev angiveligt fundet af brandvæsnet, der var sat ind for at hjælpe med at rydde op efter gerningsmændenes hærgen i området.

Myndighederne har stadig ikke fået det fulde overblik. Derfor er det uklart, om de 10 fundne lig er medregnet blandt de 20 mennesker, som regeringen har bekræftet er blevet dræbt.

63 befriet
Tidligt lørdag morgen oplyser landets kommunikationsminister, Remis Dandjinou, at 33 gidsler er blevet befriet og transporteret til hospitalet. Det skriver Reuters.

Til AFP siger Dandjinou, at 63 gidsler er sluppet væk fra hotellet. 33 af dem skulle være såret.

- Der er dræbte, men vi har ikke tallet. Kampene står stadig på for Burkina Fasos sikkerhedsstyrker, der bliver støttet af franske specialstyrker, siger Dandjinou til AFP.

Det samme bekræfter landets udenrigsminister Alpha Barry over for CNN.

Foto: AP
Foto: AP
 

Terror-gruppe tager skylden
Den militante gruppe al-Qaeda i det Islamiske Maghreb (Aqim) har taget skylden for angrebet, skriver Site, der specialiserer sig i at overvåge militante grupper, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gruppen hævder at have dræbt 30 gidsler på hotellet, skriver The New York Times. Oplysningen stammer fra en udtalelse fra Aqim gennem en krypteret mobiltjeneste.

Ud over de mindst 20 dræbte, er cirka 15 personer tidligere på natten blevet kørt til et hospital, efter at de blev såret i angrebet.

- Vi har mindst 15 personer med skudsår og andre, der er kommet til skade, da der udbrød panik i forsøget på at flygte fra hotellet, siger hospitalsdirektør Robert Sangare til AFP.

Brand og skud
Bevæbnede mænd stormede sent fredag hotellet, der ligger i et forretningskvarter i hovedstaden Ouagadougou.

De satte adskillige biler i brand og affyrede varselsskud for at holde folk væk. Da nationalgarden ankom, førte det til skudveksling mellem våbenmændene og sikkerhedsfolkene.

Siden rykkede sikkerhedsstyrker ind på hotellet, hvor mindst én amerikansk militærperson ydede assistance og rådgav de franske styrker, der efter sigende er involveret i aktionen.

Det er uklart, om de omkomne er hotelgæster, ansatte eller gerningsmænd. Der er ikke oplyst nationaliteter på de dræbte, men ifølge TV2 har den danske ambassade i landet bekræftet, at danskere ikke er involveret i angrebet.

1 af 2 
2 af 2 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere