Mindst 25 dræbt i luftangreb i Aleppo

Udenrigsministre må mødes for at redde den sønderskudte våbenhvile, siger FN's Syrien-udsending

Mindst 25 mennesker er døde i nye luftangreb, som det syriske styre har rettet mod oprørskontrollerede dele af landets største by, Aleppo.

Desuden er omkring 40 mennesker såret i angrebet, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Dødstallet ventes at stige, meddeler den britisk-baserede organisation, der via et netværk af rapportører og aktivister i Syrien følger situationen i landet.

Længere mod sydvest, i Hama-provinsen, beskød syriske kampfly fredag oprørsstillinger i et område, der grænser op til Latakia-provinsen, som er præsident Bashar al-Assads højborg.

Tidligere på ugen meddelte oprørsgrupper, at de vil indlede et nyt slag om Latakia som reaktion på regimets fortsatte luftangreb.

Voldsspiralen har fået de igangværende fredsforhandlinger i den schweiziske by Genève til at vakle faretruende - særligt fordi begge sider viser tegn på at ville optrappe volden.

Den største af de væbnede syriske oppositionsgrupper udvandrede tidligere på ugen fra forhandlingerne i protest mod luftangrebene.

Det fik fredag FN's særlige udsending, Staffan di Mistura, til at sige, at udenrigsministre fra nogle af stormagterne i Mellemøsten og den øvrige verden bør mødes i et forsøg på at redde våbenhvilen.

- Tiden er inde til at indkalde den internationale støttegruppe for Syrien, siger Mistura med henvisning til en gruppe lande, som - med USA og Rusland i spidsen - har indflydelse på parterne i Syrien.

Selv om oppositionen formelt er udvandret, siger Mistura, at han har haft uformelle men "meget, meget produktive" samtaler med nogle af oppositionens forhandlere, der er blevet i Genève, samt med den syriske regerings repræsentanter.

Mistura meddelte torsdag, at fredsforhandlingerne om Syrien vil fortsætte i næste uge i Genève.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, slår ligeledes alarm over udviklingen.

- Jeg er dybt bekymret for, at våbenhvilen smuldrer, sagde han på et pressemøde i London fredag.

- Men hvis den faktisk gør, må vi prøve at samle den igen, samtidig med at vi går efter Islamisk Stat, sagde præsidenten.