Mindst 25 er omkommet i Vietnam efter voldsom tyfon

Hundredvis af soldater leder efter overlevende i det centrale Vietnam efter mudderskred flere steder

Træer blev blæst omkuld, og omkring 56.000 boliger blev beskadiget, da  tyfonen Molave ramte centrale dele af Vietnam med fuld kraft. Foto: Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix
Træer blev blæst omkuld, og omkring 56.000 boliger blev beskadiget, da tyfonen Molave ramte centrale dele af Vietnam med fuld kraft. Foto: Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix

Vietnam har indsat hundredvis af soldater i et forsøg på at finde overlevende, efter at kraftig og vedvarende regn har udløst mudderskred flere steder i det asiatiske land.

Mindst 13 personer er omkommet og snesevis savnes som følge af naturkatastrofen, der er udløst af tyfonen Molave. Det oplyser regeringen torsdag.

Desuden har man fundet 12 omkomne fiskere, hvis båd sank, da de tirsdag forsøgte at komme i sikkerhed ved at søge mod en havn. Yderligere 14 fiskere fra fartøjet savnes.

Tyfonen er ifølge myndighederne en af de mest voldsomme, som har ramt Vietnam i årtier. Redningsarbejdet besværliggøres af dårligt vejr i kølvandet af tyfonen.

- Vi kan beregne stormens kurs og mængden af regn, men vi kan ikke forudse, hvornår der indtræffer mudderskred, siger vicepremierminister Trinh Dinh Dung i en erklæring.

13 personer blev dræbt og 40 andre savnes efter store mængder af mudder løsnede sig og gled ned på en vej i provinsen Quang Nam onsdag.

- Vejen er fortsat dækket af et tykt lag mudder, og der er fortsat voldsom regn i området, men redningsindsatsen skal ske hurtigt, siger Dung.

Siden begyndelsen af oktober har kraftige storme, voldsomme regnskyl og oversvømmelser påvirket dagligdagen for millioner af mennesker.

Alene den seneste tyfon har kappet strømforsyningen til millioner og beskadiget omkring 56.000 boliger.

Tyfonen Molave er aftaget i styrke, siden den tirsdag bevægede sig ind over land. Den ventes senere torsdag at ramme det lille land Laos.

Inden Molave nåede frem til Vietnam passerede den Filippinerne. Der forårsagede den oversvømmelser og mudderskred og mindst 16 personer omkom.

Vietnams nationale vejrtjeneste oplyser, at frem til lørdag vil der visse steder fortsat være kraftig nedbør med op til 700 millimeter regn.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.