Mindst 27 dræbt i Indien: To tog afsporet på samme bro

Mindst 27 personer er omkommet, men der kan have været hundredvis af passagerer om bord, da tog kørte galt.

Dødstallet efter en togtragedie i Indien bliver ved med at stige.

Ifølge Times of India har mindst 27 personer mistet livet, og omkring 100 meldes kvæstet, efter at to eksprestog i løbet af få minutter sent tirsdag aften lokal tid blev afsporet i Indien.

Broen, der går over en flod i det centrale Indien, var delvist oversvømmet på grund af længere tids monsunregn, og adskillige togvogne væltede i floden i forbindelse med ulykken.

- Vi forsøger at redde passagerer ud. Vi undersøger alle vogne for indespærrede passagerer, siger en talsmand for jernbaneministeriet i Indien ifølge Reuters.

Dykkere har forsøgt at redde folk ud af de mange vogne i floden ved hjælp af skærebrændere. Mange - dusinvis - er blevet kørt til hospitalet i kritisk tilstand.

- 24 lig, heriblandt ni mænd, ti kvinder og fem børn, er blevet bjærget indtil videre på ulykkesstedet mellem Khirkiya og Harda cirka 160 kilometer fra Bhopal, siger Anupam Rajan, talsmand for lokalregeringen i Madhya Pradesh, til nyhedsbureauet PTI ifølge The Times of India.

Kort efter er dødstallet nået op på 27.

De to tog kørte i hver sin retning på broen. Det ene tog havde kurs mod storbyen Mumbai, da det ved 23.30-tiden kørte ind på broen, og de bageste vogne blev afsporet.

Kort tid efter skete det samme for et tog med retning mod Patna.

Det er uvist, præcis hvor mange personer der var om bord på togene, men flere hundrede personer skal være reddet i sikkerhed.

Indiens premierminister, Narendra Modi, sender sine tanker til de dræbtes pårørende.

- De to togulykker i Madhya Pradesh er forfærdelige. Jeg er dybt berørt af tabet af liv. Jeg kondolerer over for familierne til de døde, skriver Modi på Twitter.

- Jeg beder for de kvæstede. Myndighederne gør alt, der er dem muligt, på jorden, skriver han i et andet tweet.

Indiens jernbanenet er et af verdens største, og det er den foretrukne måde at rejse mellem landets store byer på.

Men ulykker er ikke sjældne, og ifølge en rapport fra 2012 dør der årligt omkring 15.000 mennesker i ulykker på jernbaner på grund af dårlig vedligeholdelse og manglende sikkerhedsprocedurer.

Store dele af Indien er lige nu ramt af monsunregn, der har fået floder til at gå over deres bredder og i alt har kostet omkring 180 mennesker livet.