Mindst 47 døde efter tyfon i Filippinerne

Myndighederne er ved at gøre tabene op i landbrugsområder fyldt med druknede husdyr og ødelagte afgrøder.

En mand nåede at redde sin gris og dens grislinger, inden hans landsby blev oversvømmet efter tyfonen (Foto: AP / Bullit Marquez)
En mand nåede at redde sin gris og dens grislinger, inden hans landsby blev oversvømmet efter tyfonen (Foto: AP / Bullit Marquez)

De store vandmasser, som har forårsaget store oversvømmelser i Filippinerne efter tyfonen Koppu, er begyndt at falde. Imens er antallet af omkomne steget til 47 og titusinder af mennesker er fortsat henvist til evakueringscentre.

Tre dage efter uvejret er myndighederne langsomt begyndt at gøre tabene op, hvad angår druknede husdyr, ødelagte afgrøder og ødelagt infrastruktur i de store landbrugsregioner nord for hovedstaden, Manila, på hovedøen, Luzon.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 18. okt. 2015 - kl. 07:21 Tyfon går i land over Filippinerne med voldsomme vindstød

Risbonden Jeffrey de la Torre, som er 32 år, siger, at han flere dage i træk er vågnet op til, at vandmasser strømmer gennem hans lille hus og er meget tæt på at nå op til spisebordet, som hans familie på fem bruger som tilflugtssted.

- Det er frygteligt. Jeg får næsten ingen søvn. Jeg frygter, at vandstanden bliver endnu højere, siger de la Torre, som er far til tre små børn i landsbyen La Paz, som ligger 95 kilometer nord for Manila.

- Jeg håber blot, at vores rislager er stort nok. Vores farm er blevet ødelagt, så nu er jeg uden arbejde, siger han.

I landbrugsområderne er 17 mennesker omkommet, mens 16 er blevet dræbt i bjergområderne. Andre steder i øriget, som består af over 3000 øer, er mindst 14 omkommet, hvorved i alt mindst 47 har mistet livet.

Over 107.000 mennesker er fortsat evakueret fra deres hjem. Flere end 300 landsbyer er ramt af oversvømmelserne.

Nogle steder har lokale måttet søge tilflugt på hustagene, mens døde dyr flyder rundt i de oversvømmede floder.

Krig & katastrofer - 5. okt. 2015 - kl. 08:24 Tyfon dræber mindst otte i Kina

Soldater, politi og redningsarbejdere er sendt ud for at hjælpe de nødstedte fra vandmasserne.

Tusindvis af mennesker i isolerede områder mangler mad og vand, siger Henry Velarde, der er viceborgmester i Jaen nord for Manila.

Omkring 20 tyfoner kommer ind over Filippinerne årligt.

I 2013 blev øriget ramt af den værste tyfon nogensinde. Over 7000 mennesker omkom.